Bennet kangoeroes

In een voor het publiek toegankelijk verblijf leeft een bewoner van zuidelijk Australië en Tasmanië. De Bennet kangoeroe (Macropus rufogrisens) of Bennet wallabie, hoort bij de middelgrote vertegenwoordigers van de meer dan 50 kangoeroesoorten. Na ongeveer 1 maand draagtijd wordt een jong geboren dat de afmeting heeft van een bruine boon. Het jong kruipt zonder hulp van het moederdier in de buidel.
De Bennet kangoeroes die hier kunnen overwinteren, hebben zich al met succes in midden Europa als jachtwild gevestigd.
Aanvullende informatie vindt u hier:
Bennetkänguru