Oehoes en raven

In de volières, die met steun van de jagersvereniging gebouwd zijn, leven 2 grote inheemse vogelsoorten.

 

Oehoe

De oehoe (Bubo bubo) is, met 180 cm vleugelspanwijdte en een gewicht tot 3,5 kilo, wereldwijd de grootste uilensoort ter wereld. 50 Jaar geleden was de oehoe in Duitsland bijna uitgestorven. Dankzij strenge beschermingsmaatregelen en herintroductieprojecten , waar aan ook de dierentuin van Nordhorn deelnam, is er in Duitsland tegenwoordig weer een bestand van enige honderd paren. Veel van de in het wild levende oehoes in midden Europa stammen af van dieren, die in dierentuinen zijn gefokt en daarna uitgezet.

 

Raaf

De raaf (corvus corax), onze grootste kraaiachtige, werd vroeger als een concurrent van de jacht gezien en is daarom intensief bejaagd. Nu is het een beschermde soort. In het zoologisch systeem hoort hij bij de zangvogels.
Aanvullende informatie vindt u hier: Uhu   Kolkrabe