Traditioneel ”Schoosollen bakken”

29. December vanaf 14:00.

Een populair evenement op de Vechtehof is het ”Schoosollen bakken” Gratis toegang vanaf 16:00 uur.

Op vrijdag 29 december vanaf 14:00 wordt het oude ”Schoosollen bakken” gedemonstreerd aan bezoekers van de dierentuin. Het evenement zal ook dit jaar weer plaatsvinden in het Heuerhaus en het aangrenzende koetshuis van de trekkingclub Nordhorn.

We nodigen u traditioneel uit voor het ”Schoosollen bakken” ondersteund door buren, medewerkers en vrienden van de dierentuin. De smakelijke ”Schoosollen” worden op een open vuur gebakken met speciale wafelijzers en worden daarna direct vers en krokant aangeboden om te proeven. De oude traditie van ”Schoosollen bakken” was gebruikelijk bij gezinnen in en rondom Bentheim. Net getrouwde stellen kregen vaak als huwelijkscadeau een wafelijzer. De wafelijzers tonen daarom vaak het familiewapen, de namen van het huwelijkspaar en de huwelijksdatum. De oude wafelijzers zijn inmiddels al eeuwen oud. De hardwerkende helpers worden muzikaal ondersteund door de ”Groafschupper Plattproater Kring”.

Rondom de historische gebouwen is de dierentuin sfeervol verlicht in het donker. Toegang tot de dierentuin is gratis vanaf 16:00 uur.