FAQ items aan het laden...
Home2020-06-18T08:51:30+02:00

Wij zijn iedere dag van 9 tot 19 uur geopend!

Welkom in de Dierentuin Nordhorn!

Beste vriendinnen en vrienden van de dierentuin,
we krijgen vele vragen over de huidige situatie en de regels in de dierentuin. De vragen en antwoorden hebben we hier voor u samengevat: Veel gestelde vragen over de huidige situatie

Om uw en onze veiligheid te garanderen, hebben wij een paar tips voor wanneer u ons bezoekt. We vragen u hier op te letten:

 • Houd minstens 1,5 m afstand van andere mensen
 • Vermijd groepsvorming en zorg ervoor dat kinderen ook afstand houden.
 • Nies in uw elleboog en was uw handen regelmatig. Houd ook rekening met de afstandsregel bij onze sanitaire voorzieningen. We controleren en desinfecteren deze regelmatig. U mag natuurlijk uw eigen desinfecterende spray meenemen, mocht u dit willen.
 • We hebben verschillende eetgelegenheden in ons park beschikbaar gemaakt ‘’to-go’’. Houd hier ook rekening met een gepaste afstand.
 • Onze doorgangsverblijven zijn open, maar het is alleen eenrichtingsverkeer. Let hier ook op de afstandsregels.
 • Ons amfibiehuis en enkele kleinere gebouwen blijven gesloten voor nu.
 • De speeltuinen zijn open en kunnen worden gebruikt op eigen risico. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is.
 • Bij onze ingang vragen wij u een mondkapje te dragen. In de rest van het park bent u vrij om een mondkapje te dragen. Bij de kassa kunt u ook mondkapjes kopen.
 • Rollators, rolstoelen, (een beperkt aantal) handkarren en dierenvoer kunt u ook krijgen bij de kassa.
 • Onze dierentuinwinkel en warenwinkel blijven voorlopig gesloten.
 • Breng geduld en een goed humeur mee!

We hebben ook meer informatie over de jaarkaarten voor u:

 • Heeft u een geldige jaarkaart? Maak dan gebruik van onze ‘Express Gate’ bij de ingang.
 • Heeft u een vervallen jaarkaart en wilt u deze graag verlengen? Neem dan contact op met onze klantenservice!
 • Wilt u een nieuwe jaarkaart? Neem dan ook gerust contact met onze klantenservice. U kunt het formulier ook thuis invullen en dan meenemen. Dit versnelt het proces aanzienlijk.

Op drukke dagen kunt u uw jaarkaart misschien niet meteen meenemen, maar uw jaarkaart wordt in het kassasysteem opgeslagen. Hierdoor kunt u elk moment terugkomen om uw jaarkaart op te halen.

U kunt het aanvraagformulier op onze website vinden of via de volgende link:  Jaarkaartaanvraag.

Mocht u ons financieel willen steunen, we zijn altijd blij met kleine of grote donaties. De gegevens hiervoor zijn als volgt:

Vrienden van de dierentuin Nordhorn e.V.
Kreissparkasse Nordhorn
IBAN: DE24 2675 0001 0000 0880 88
BIC: NOLADE21NOH

Of u kijkt op onze website voor donaties.

Wij zijn ook enorm blij met alle nieuwe peetouders, jaarkaarthouders en met de dagkaart- en voucherverkoop. Meer informatie hierover kunt u vinden in onze webshop: https://shop.tierpark-nordhorn.de/. (Helaas is onze webshop op dit moment alleen beschikbaar in het Duits, onze excuses hiervoor.)

We hopen dat de huidige situatie snel weer zal kalmeren en dat we iedereen weer mogen verwelkomen in onze dierentuin. Tot die tijd zullen we proberen om wat inzicht te geven in het dagelijks leven van onze dierenverzorgers en natuurlijk ook foto’s van de dieren zelf op onze social media.

We wensen iedereen het allerbeste!

Nieuws

 • Tierpark Nordhorn - Dein Familienzoo im Grünen

Neuer Alpakahengst heißt „Pedro“

Ein Dank an alle Tierpaten – junge Lingener Lehrerin wird Namenspatin. Mehr als 350 neue Tierpaten konnte Patenbetreuerin Andrea Snippe seit der 7-wöchigen Zooschließung aufgrund der Coronapandemie in ihre Listen einpflegen. Damit stieg die Zahl der Paten auf weit mehr als 700 an. Alle Paten waren in den letzten Tagen aufgerufen an [...]

Firma Augustin tauft Bisonkalb „Karla“

Fördervereinsmitglied erhöht Unterstützung in der Coronakrise. Am frühen Donnerstagmorgen brachte die 12jährige Bisonkuh „NuPa“ ein gesundes Bisonkälbchen zur Welt. Damit wächst die Herde des Wappentieres im Familienzoo wieder an. In den nächsten Wochen werden weitere Kälbchen erwartet, denn Bisonbulle „Peterle“ und die Kühe sorgen seit einigen Jahren ganz regelmäßig für Nachwuchs bei [...]

Evenementen

06.09.2020 Roofvogelshow

Roofvogelshow 06. September om 11:00, 14:00 und 16:00 uur. De professionele valkeniers Marga en Frans Hueben van ''De Valkenhof'' geven een roofvogelshow met arenden, valken en buizerds op de grote weide naast de Vechtehof in de dierentuin. Als bezoeker krijg je de kans om de dieren van dichtbij te zien en wordt je [...]

20.09.20 Familiedag in de dierentuin (70 jarig jubileum)

Familiedag in de dierentuin (70 jarig jubileum) 20. September van 10:00 tot 17:00. Dit jaar vieren wij op onze familiedag met onze bezoekers de 70ste verjaardag van onze dierentuin! Ter gelegenheid van deze mijlpaal, worden dit jaar de natuur- en soortenbeschermingsdag en de Vechtehofdag samengevoegd. De dierentuin heeft voor deze dag een aantal [...]

Voedertijden