FAQ items aan het laden...
Home2020-10-13T12:00:26+02:00

Beste bezoeker uit Nederland,

u bent van harte welkom in de Dierentuin Nordhorn! Voor kortstondig oponthoud (minder dan 24 uur) naar de deelstaten Nedersaksen en Noordrijn Westfalen is men niet verplicht een coronatest te doen en zijn Nederlanders gewoon welkom.

Wij zijn iedere dag van 9 tot 19 uur geopend!
Reserveren is niet nodig. 

Welkom in de Dierentuin Nordhorn!

Beste vriendinnen en vrienden van de dierentuin,
we krijgen vele vragen over de huidige situatie en de regels in de dierentuin. De vragen en antwoorden hebben we hier voor u samengevat: Veel gestelde vragen over de huidige situatie

Omdat we geen maximum aantal bezoekers hebben, hoeft u niet te reserveren. Tickets kunt u bij de ingang kopen.

Om uw en onze veiligheid te garanderen, hebben wij een paar tips voor wanneer u ons bezoekt. We vragen u hier op te letten:

 • We vragen u om 1,5 m afstand tot andere personen te houden. U hoeft geen afstand te houden te houden tot personen die:
  • Tot uw huishouden horen
  • Tot uw groep van max. 10 personen horen
 • Vermijd groepsvorming en zorg ervoor dat kinderen ook afstand houden.
 • Nies in uw elleboog en was uw handen regelmatig. Houd ook rekening met de afstandsregel bij onze sanitaire voorzieningen. We controleren en desinfecteren deze regelmatig. U mag natuurlijk uw eigen desinfecterende spray meenemen, mocht u dit willen.
 • We hebben verschillende eetgelegenheden in ons park beschikbaar gemaakt ‘’to-go’’. Houd hier ook rekening met een gepaste afstand.
 • Onze doorgangsverblijven zijn open, maar het is alleen eenrichtingsverkeer. Let hier ook op de afstandsregels.
 • Ons amfibiehuis en enkele kleinere gebouwen blijven gesloten voor nu.
 • De indoor-speeltuin “Max Abenteuerland” is gesloten.
 • De speeltuinen zijn open en kunnen worden gebruikt op eigen risico. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is.
 • In de binnenruimten (bijv. Kassa) vragen we u een mond-neusbedekking te dragen. Ook in wachtrijen en mensenmassas vragen we u voor uw eigen veiligheid een mond-neusmasker te dragen om besmetting te voorkomen. Wanneer u wilt mag u overal in het park een mond-neusbedekking dragen. Bij de kassa kunt u mond-neusmaskers kopen.
 • Rollators, rolstoelen, (een beperkt aantal) handkarren en dierenvoer kunt u ook krijgen bij de kassa.
 • Onze dierentuinwinkel en warenwinkel blijven voorlopig gesloten.
 • Breng geduld en een goed humeur mee!

We hebben ook meer informatie over de jaarkaarten voor u:

 • Heeft u een vervallen jaarkaart en wilt u deze graag verlengen? Rij a.u.b. bij de linke kassa.
 • Wilt u een nieuwe jaarkaart? Rij a.u.b. bij de linke kassa. U kunt het formulier ook thuis invullen en dan meenemen. Dit versnelt het proces aanzienlijk.

Op drukke dagen kunt u uw jaarkaart misschien niet meteen meenemen, maar uw jaarkaart wordt in het kassasysteem opgeslagen. Hierdoor kunt u elk moment terugkomen om uw jaarkaart op te halen.

U kunt het aanvraagformulier op onze website vinden of via de volgende link:  Jaarkaartaanvraag.

Mocht u ons financieel willen steunen, we zijn altijd blij met kleine of grote donaties. De gegevens hiervoor zijn als volgt:

Vrienden van de dierentuin Nordhorn e.V.
Kreissparkasse Nordhorn
IBAN: DE24 2675 0001 0000 0880 88
BIC: NOLADE21NOH

Of u kijkt op onze website voor donaties.

Wij zijn ook enorm blij met alle nieuwe peetouders, jaarkaarthouders en met de dagkaart- en voucherverkoop. Meer informatie hierover kunt u vinden in onze webshop: https://shop.tierpark-nordhorn.de/. (Helaas is onze webshop op dit moment alleen beschikbaar in het Duits, onze excuses hiervoor.)

We hopen dat de huidige situatie snel weer zal kalmeren en dat we iedereen weer mogen verwelkomen in onze dierentuin. Tot die tijd zullen we proberen om wat inzicht te geven in het dagelijks leven van onze dierenverzorgers en natuurlijk ook foto’s van de dieren zelf op onze social media.

We wensen iedereen het allerbeste!

Nieuws

Dierentuin presenteert ideeën voor uitbreiding

Historisch deel van de dierentuin groeit uit tot Vechtedorp De Coronacrisis heeft ook bij dierentuin Nordhorn voor opschudding gezorgd. De lockdown kostte de dierentuin 80 000 bezoekers, wat gelijk staat aan een inkomstenverlies van ongeveer 1 miljoen euro. Dat leidde tot veranderingen om de banen in Dierentuin Nordhorn te kunnen behouden. “Natuurlijk [...]

 • Playmobil-Quiz

Dierplezier in de zomer: PLAYMOBIL en Tierpark Nordhorn nodigen je uit voor de grote Zoo Quiz!

Eindelijk hebben de dierentuinen hun deuren weer geopend. Daarom start PLAYMOBIL in samenwerking met Tierpark Nordhorn een avontuurlijke winactie met de nieuwe PLAYMOBIL Dierenpark speelset. Met zeldzame diersoorten en verschillende uitbreidingssets nodigt PLAYMOBIL alle aankomende dierentuindirecteuren en directrices uit om hun eigen dierentuin te beheren. Met het winnen van de PLAYMOBIL Dierenpark [...]

Evenementen

04. – 13.12.2020 Kerstmarkt in de dierentuin Nordhorn

Kerstmarkt in de dierentuin Nordhorn Van 4. tot 13. December. Sfeervolle kerstmarkt met feestelijk verlichte kraampjes bij de historische herberg ''De MalleJan'' en boerderij de Vechtehof. De kerstmarkt wordt op 4 december geopend met een licht festival. In het weekend is de kerstmarkt geopend vanaf 11:00 uur en doordeweeks vanaf 16:00 uur. Op [...]

24.12.2020 Kerstavond bij ”Boer Hinnerk”

Traditioneel kerstbezoek aan de boeren van de Vechtehof 24. December vanaf 10:00. Het figuur ''Boer Harm'' die werkte op de Vechtehof in de dierentuin Nordhorn ging een jaar geleden op kerstavond met pensioen. In het nieuwe voorjaar werd Jan Heispink op de Vechtehof geïntroduceerd als nieuwe ''Boer Hinnerk''. Net als voorgaande jaren zal [...]

Voedertijden