Juni 2024 – Dierentuin stekelvarken orakel “Lia” voorspelt wedstrijden van Nederland.

Dieren in de dierentuin van Nordhorn voorspellen Duitse en Nederlandse wedstrijden.

De EK-koorts loopt hoog op en omdat het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland plaatsvindt, zijn orakeldieren hier momenteel erg populair. Gewoonlijk voorspellen verschillende dieren, van orang-oetans tot tapirs, de winnaar van de wedstrijden van het Europees Kampioenschap waaraan het Duitse nationale team deelneemt. Käthe, het Bentheimer Landschwein varken, werd door de Grafschafter Nachrichten (dagblad) gekozen als het orakeldier van de dierentuin van Nordhorn voor de Duitse wedstrijden.

Ongeveer 50 procent van de bezoekers van de familiedierentuin in de Graafschap Bentheim komt echter uit het buurland Nederland! Reden genoeg voor het personeel van de dierentuin om de uitslag van de Nederlandse Spelen te laten voorspellen.

Stekelvarken “Lia” was zelfs een orakel na de openingswedstrijd van beide teams. Terwijl Bentheimer zeug “Käthe” had gewed op de Schotten om Duitsland te verslaan, was “Lia” spot on met haar voorspelling dat Nederland zou winnen van Polen (https://bit.ly/lia-ekorakel)!

Het valt nog te bezien of het stekelige orakel ook de juiste neus heeft voor de wedstrijd van Nederland tegen Frankrijk aanstaande vrijdag.

En wie weet, misschien moeten Käthe en Lia zelfs tegelijkertijd orakelen als de finale Duitsland tegen Nederland is.

De orakeluitslagen zijn te volgen op de sociale mediakanalen van de dierentuin op www.instagram.com/tierparknordhorn/ of op www.facebook.com/TierparkNordhorn.