Kinderendag

30 juni, vanaf 9 uur

Zondag 30 juni staat de dierentuin van Nordhorn weer in het teken van het kind. Dan organiseert de familiedierentuin weer de bekende en populaire kinderdag. Hoofdattractie zal voor veel bezoekers weer de grote kindervrijmarkt zijn. Vanaf de ingang tot in het hart van de dierentuin bieden kinderen en hun ouders vanaf 9.00 uur spulletjes te koop aan. Omdat zich de vrijmarkt op het terrein van de dierentuin bevindt moet de gewone entree betaald worden. Wie een jaarkaart heeft ontvangt ook aan deze dag vrije toegang.

Voor het leuke programma van de kinderdag moeten alle bezoekers deze zondag even de tijd nemen. De vereniging van vrienden van de dierentuin zorgt voor plezier met de “negerzoenenwegwerpmachine” van de dierentuin. Hier moeten de deelnemers hun trefzekerheid en vangkunsten bewijzen.

Op het podium op de vechtewij zoal er een gevarieerd programma voor de kinderen plaats vinden. Ook verder acties zoals het populaire springkussen zijn op de wei bij de Vechteboerderij te vinden.

Ook dit jaar wordt de kinderdag gecombineerd met de imkerdag. De imkervereniging van Nordhorn gebruikt deze dag om hun werk te demonstreren en om nieuwe leden te werven. Van 10.00 uur tot 17.00 uur geven de leden bij het bijenhuis van de dierentuin informatie over alle aspecten van de imkerij, met natuurlijk extra aandacht voor het hoofdproduct van de imkerij:de honing.

Voorleesmoeders van de bibliotheek van Nordhorn zijn ook weer aanwezig en lezen in de buurt van het bijenhuis verhalen voor rond het thema “De Bij”.