Knuffelkliniek

19 mei, 10-17 uur

Kinderen zijn met hun knuffelbeesten welkom op 19 mei. Dan is er knuffelkliniek! Na het grote success van de vorige jaren vindt ook dit jaar een knuffelbeestenspreekuur plaats. Van 10 tot 17 uur kunnen kinderen hun grote en kleine knuffels meenemen naar de dierentuin. Een echte dierenarts zal de beesten dan onderzoeken. Voor elke kwaal heeft de dierenarts wel een oplossing, of de teddybeer nou buikpijn heeft of een gebroken been.

De pluizige patienten worden onderzocht en krijgen een passend medicijn. Net zoals dat in een echte dierenartsparktijk gaat, worden de knuffelbeesten welkom geheten en worden naar hun klachten gevraagd. Met een echte patientenkaart zitten ze even in de wachtkamper. Mocht het knuffelbeest een gebroken arm of been hebben, dan bezoekt hij de röntgenafdeling en voor een noodgeval staat de operatiekamer klaar. Met pleisters, spuiten en verband worden de beestjes goed verzorgd. En dan zal het snel beter gaan met teddybeer en zijn vriendjes.

Ook op de Vechtewei is wat te beleven: verschillende reddingsdiensten en hulporganisaties persenteren zich daar. De brandweer laat kinderen op spelende wij kennismaken met hun activiteiten.