Afwisselingsrijk programma voor de hele familie

Naar aanleiding van haar 150-jarig jubileum organiseert de Duitse Sparkasse van het Graafschap Bentheim/Nordhorn op 22 september 2019 van 10 tot 17 uur een grote ‘Sparkassendag’ in de Dierentuin van Nordhorn. Deze dag wordt er, in samenwerking met de dierentuin, een bont activiteiten- en podiumprogramma. Op deze dag zijn de entreeprijzen familievriendelijk: Iedere bezoeker betaald bij aantoning van zijn Sparkassen-kaart slechts de helft van de reguliere entreeprijs.

Daarnaast krijgt hij of zij een koffie- of theecoupon.

Naar haar motto ‚Wij voor de Graafschap – al 150 jaar!’ hebben de Sparkasse samen met de dierentuin een bonte verzameling aan activiteiten voorbereid. “Het is voor jong en oud, dus voor elk wat wils”, zegt Rolf Möller (projectleider van het 150-jarige Sparkassenjubileum) blij, hij verheugt zich op de Sparkassendag in de dierentuin. Voornamelijk voor de kleine bezoekertjes heeft de Sparkasse een aantal bijzondere activiteiten bedacht: Op het Sparkassenpodium zingt Christian Hüser met de jonge bezoekers kinderliedjes en clown Georg presenteert zijn toverkunsten. Bij succesvolle volbrenging van de kinder-prijsvraag kunnen de jonge bezoekers een verrassing bij de Slush Puppy ijsstand ophalen. Naast het kinderschminken is er ook een springkussen voor de kleintjes en kunnen ze daarnaast met boer Hinnerk touwen draaien. Tot slot kunnen de jonge bezoekers ook nog paardrijden onder begeleiding van Ponyhof Niers.

Op sportief gebied is er ook van alles te doen: op deze dag wordt de enorme voetbal-dartwand van de lokale voetbalvereniging, ‘Kreissportbund Grafschaft Bentheim’, opgebouwd en beleid door de voetballers van de jeugd van SV Vorwärts Nordhorn. De beste volleybalsters uit de tweede competitie van Union Emlichheim presenteren trots hun sport en bieden de bezoekers een behendigheidsspel met softballen en luchtballonnen. En op het Sparkassenpodium biedt de turnvereniging van Nordhorn met meer dan 50 turnsters indrukwekkende sprongen en turnoefeningen.

Ook op muzikaal gebeid worden de bezoekers vermaakt: de band Les Amis treedt op, net als het Shanty Chor Wasserstadt Nordhorn.

Verder kon de Sparkasse nog meer verenigingen en instellingen uit de Graafschap voor de Sparkassentag enthousiasmeren. Wie zich bijvoorbeeld meer bezig wil houden met het thema ‘bijen’ is van harte welkom in de bijenschool van de lokale imkervereniging. Daar krijgen de bezoekers zelfs een diploma als ze de vragen uit de bijenquiz goed beantwoorden. Daarnaast laten de Lanvrouwen uit de Graafschap laten hoe appelsap traditioneel wordt gemaakt. Deze kann natuurlijk ter plekke geproefd worden.

Wie zich tijdens de Sparkassendag wil laten vereeuwigen zit bij de Fotoactiviteit van Foto Hempen helemaal goed: in ‘Camper Willy’, een tot fotostudio omgebouwde caravan, kunnen bezoekers foto’s laten maken en direct meenemen.

De directeur van de dierentuin, Nils Kramer en Hubert Winter, voorzitter van de Grafschafter Sparkassenstiftung verzorgen een speciale rondleiding door de dierentuin. Alle projecten in de dierentuin die de afgelopen 25 jaar door de Grafschafter Sparkassenstiftung ondersteund werden, zijn onderdeel van de rondleiding.

Zo zullen de directeur en de voorzitter vertellen over de in 2016 geopende dierentuinschool, over het bisonverblijf, de Vechtehof, het restaurant De MalleJan en de koloniale warenwinkel. Ook zullen zij aandacht geven aan de cafetaria en aan het voormalige communicatiecentrum. De rondleiding start om 11 uur en 14 uur bij de dierentuinschool.

Tijdens de Sparkassendag valt er ook iets te winnen: degene die het aantal Sparkassenvarkentjes in de dierentuin juist geteld heeft, kan onder andere een familie-jaarkaart, waardebonnen voor de dierentuin of prentenboeken over de dierentuin winnen. Het loont zich om erbij te zijn.