Juli 2024 – Zomerfestival in dierentuin Nordhorn.
Het traditionele zomerfestival viert feest tot het donker is; een ontzettend leuk programma voor jong en oud!

Geniet van een zwoele zomeravond met een gevarieerd programma in een erg bijzondere sfeer. Dit jaar nodigt de dierentuin u uit op zaterdag 13 juli van 16:00 tot 23:00. Het festival verrast bezoekers met een divers programma en verschillende acteurs/acrices.

Voor de allerkleinsten is er vanaf 16:30 een speciaal programma. De kinderband ‘‘Pelemele‘‘ speelt livemuziek om op mee te zingen en clown ‘‘Georg‘‘ zorgt voor veel vermaak. Springkastelen, schminken, ponyrijden, verschillende behendigheidsspelletjes en vele andere creatieve activiteiten zoals kaarsen maken, zorgen voor ieder wat wils.

Vanaf ongeveer 19:00 laat ‘‘DJ K‘‘ de dierentuin dansen op de Vechteweide achter herberg ‘‘De MalleJan‘‘. De DJ heeft een gevarieerde mix van muziek uit de jaren 70 tot en met begin 2000.

Nog een highlight: de vrijwilligers van de historische Smid organiseren op 13 juli ook hun Smid-dag! Daar wordt tot 21:00 met de hamer gezwaaid en worden hun oeroude kunsten gepresenteerd.

Naast dit spannende programma zijn er ook rustige programmas waar u aan kunt deelnemen. Jong en oud kunnen hun stokbroden bakken bij het gezellige kampvuur in de stokbroodhut vlakbij de dorps-slagerij. Of zoete lekkernijen en amandelen kopen bij de kraam naast de bistro en door het park wandelen voordat het ‘‘oude park‘‘,voorbij de dorps-slagerij, sluit. Ook zal het cafetaria team op diverse buitenstations vele lekkernijen aanbieden.

De gereduceerde speciale toegangsprijs voor volwassenenen en kinderen vanaf 4 jaar bedraagd €6 in de online shop en €7 als u uw tickets aan de kassa koopt. De tickets zijn geldig vanaf 15:00. Uiteraard kunnen jaarkaarten gebruikt worden.