FAQ Kerstmarkt 2021

Beste bezoekers,

het is eindelijk zover, vanaf 3 december vindt onze populaire kerstmarkt plaats, tot en met 12.12.2021. Gedurende deze tijd gelden andere (Corona)regels. Ook als u onze kerstmarkt niet wilt bezoeken, let dan op de volgende punten:

1. Wanneer vindt de kerstmarkt plaats?

18.12. en 19.12.2021 van 16 to 20 uur.

Let op: Tijdens onze kerstmarkt op 18. en 19.12.2021 zijn er andere regels. Na 15.00 uur kunnen wij bijvoorbeeld geen verlengingen van jaarkaarten, aankopen van cadeau bonnetjes of andere verkopen zoals geschenkmanden, dierenparkvoer etc. aanbieden. Check HIER vooraf of je jaarpas nog geldig is.

2. Moet ik gevaccineerd zijn om de markt te bezoeken?

Onze kerstmarkt vindt plaats onder de 2G-Plus-regelgeving. Dit betekent dat bezoekers van de kerstmarkt bij de ingang een geldig vaccinatiebewijs of bewijs van herstel dienen te tonen en ook een officieele negative coronatest moeten hebben. Mensen die om medische redenen niet kunnen worden gevaccineerd, moeten naast hun medische verklaring een geldige, officieele negatieve test overleggen die niet ouder is dan 24 uur. Deze regeling is van toepassing op alle personen vanaf 18 jaar. Kinderen en jongeren zijn hiervan uitgezonderd.

Houd uw vaccinatiebewijs, uw identiteitskaart / gezondheidskaart en ook uw negative coronatest klaar voor de kassa om de wachttijd aan de kassa te verkorten.

2.1. Is er een mogelijkheid voor een test bij de dierentuin? 

Vanaf 2 december 2021 heb je weer de mogelijkheid om je te laten testen op de parkeerplaats van de dierentuin. Dit geldt voor zowel dierentuinbezoekers als niet-dierentuinbezoekers. Belangrijk! A.u.b. van tevoren aanmelden https://testedichschnell.de/tierpark-nordhorn-de

De openingstijden van het testcentrum zijn van op 18. en 19. december 2021 van 9.00 uur tot 20.00 uur.

In de periode van 18.-19.12.2021 is het centrum alleen “te voet” te betreden. Gebruikers met een auto moeten hun auto parkeren en naar het testcentrum lopen om in de rij te gaan staan.

Ongeacht hun vaccinatie- of herstelstatus hebben alle burgers minimaal één keer per week recht op een gratis sneltest (PoC-test). Ook bezoekers uit Nederland!

Volledige vaccinatiebescherming bestaat vanaf de 15e dag na de tweede vaccinatie. Bij boostervaccinaties is volledige vaccinatiebescherming aanwezig op de dag van de boostervaccinatie. Mensen met een boostervaccinatie hebben geen test nodig.

2.2. Ik wil niet naar de kerstmarkt, geldt de 2G-Plus-regeling dan ook voor mij?

Op de dagen van de kerstmarkt geldt de 2G-Plus-regeling de hele dag. Ook als u het park wilt bezoeken voordat de markt opengaat. Uitzonderingen worden beschreven in punt 2.

2.3 Moet ik een neus-mond-kapje dragen?

Tijdens de kerstmarkt is het dragen van een mond-kapje verplicht voor iedereen vanaf 6 jaar. Van 6-14 jaar is een gewone mondkapje voldoende. Vanaf 14 jaar is het dragen van een FFP2 mondkapje verplicht.

3. Moet ik vooraf een kaartje kopen?

Tickets zijn verkrijgbaar in onze online shop.

3.1. Kan ik ook kaartjes kopen aan de kassa?
Waarschijnlijk wel, tenzij onze maximale capaciteiten al bereikt zijn door voorverkoop.
Daarom raden we aan om bij twijfel een online ticket te kopen. Tickets aan de kassa kosten 7 € (6 € in voorverkoop). De prijs aan de kassa geldt vanaf 15.00 uur.

4. Zijn er bezoekersbeperkingen?

Zoals de zaken er nu voorstaan, zijn er geen bezoekersbeperkingen. We houden je op deze pagina en op social media op de hoogte. Informeer je voor je bezoek over de actuele coronasituatie.

5. Wat kost een kerstmarktkaart?

Een ticket vanaf 4 jaar kost online 6 euro. Dit geldt iedere dag van de kerstmarkt vanaf 15 uur.

Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis, net als jaarkaarthouders en vrienden van de vereniging. Mensen met een bewijs voor een zware handicap betalen 1 euro. Honden mogen voor € 1 aan een korte lijn worden vervoerd.

5.1 Let op! Jaarkaartinhouder en leden van de vereniging van vrienden moeten een 0-Euro ticket online reserveren. Dit geldt ook voor begeleiders van mensen met een zware handicap. Kinderen onder 4 jaar hebben geen ticket nodig. 

6. Is mijn online ticket maar een bepaalde dag geldig?

Ja, uw ticket is alleen geldig voor de door u gekozen dag en kan niet worden omgeruild.

7. Ik heb een online ticket gekocht, maar kan helaas niet komen. Kan ik annuleren?

Het is niet mogelijk om het ticket te annuleren of te retourneren. Aangezien onze tickets niet persoonsgebonden zijn, bent u van harte welkom om ze door te geven. Ook een retour wegens ziekte is niet mogelijk.

8. Is de dierentuinwinkel open tijdens de kerstmarkt?

Tijdens de kerstmarkt is onze dierentuinwinkel in de kassa gesloten. Maar we hebben nog een dierentuinwinkel opgezet in het park op de kerstmarkt.