Gevleugelde Australiërs

Bent u geinteresserd een van de dieren te adopteren? Kijk hier.

Een bont spektakel is te zien in de voor de bezoekers toegankelijke volière van de “gevleugelde Australiërs”. Hier word je begroet door een luid kwetterende, bonte Australische vogelschare.

 

Grasparkiet

De meest algemene vogel in Australië en ook in deze volière is de grasparkiet (Melopsittacus undulatus). Hij laat zich hier zelfs graag, met speciaal voer, dat bij de kassa verkrijgbaar is, door de bezoekers voeren.
Grasparkieten bewonen de grazige – en droge steppes van het binnenland en broeden als er voldoende regen is gevallen. Dan is er ook voldoende voedsel te vinden.
De groene wildvorm is wat kleiner dan door de mens gekweekte vogels.

Aanvullende informatie vindt u hier: Wellensittich 

 

Kuifduiven

Samen met de grote parkietenzwerm leven nog 3 vogelsoorten in harmonie met elkaar in deze volière.
De Australische kuifduif ( Ocyphaps lophotes) zoekt zijn voedsel vooral op de grond. Hun nesten bouwen ze, zoals je in deze volière kunt zien, tussen dichte takken.

Aanvullende informatie vindt u hier: Schopftaube

 

Valkparkieten

Valkparkieten ( Nymphicus hollandicus) horen tot de familie van de kaketoes. Ze komen in bijna heel Australië voor. Net zoals de grasparkieten worden ze in verschillende kleuren gekweekt.

Aanvullende informatie vindt u hier: Nymphensittich

 

Zebravink

In tegenstelling tot de kuifduiven, grasparkieten en valkparkieten , kun je bij de kleine zebravinken ( Taeniopygia guttata) de geslachten goed van elkaar onderscheiden. Terwijl de vrouwtjes overwegend grijs van kleur zijn, imponeren de mannetjes met hun bonte verenkleed.

Aanvullende informatie vindt u hier: Zebrafink

 

Diamond Dove

De Diamond Dove is een kleine, sierlijke Australische duivensoort. Volwassen dieren wegen slechts 45 gram, dat is de helft van het gewicht van een reep chocolade.

De paring van diamantduiven wordt voorafgegaan door een opvallende baltsvertoning, waarbij het mannetje meerdere keren voor het vrouwtje buigt en hard gemompel maakt. De staart is verticaal geheven en uitgewaaierd. Het nest, dat losjes is opgebouwd uit gras en twijgen in de lage takken van een boom of struik, wordt door beide ouders gebouwd. Diamanttauben