Gevleugelde Australiërs

Bent u geinteresserd een van de dieren te adopteren? Kijk hier.

Een bont spektakel is te zien in de voor de bezoekers toegankelijke volière van de “gevleugelde Australiërs”. Hier word je begroet door een luid kwetterende, bonte Australische vogelschare.

 

Grasparkiet

De meest algemene vogel in Australië en ook in deze volière is de grasparkiet (Melopsittacus undulatus). Hij laat zich hier zelfs graag, met speciaal voer, dat bij de kassa verkrijgbaar is, door de bezoekers voeren.
Grasparkieten bewonen de grazige – en droge steppes van het binnenland en broeden als er voldoende regen is gevallen. Dan is er ook voldoende voedsel te vinden.
De groene wildvorm is wat kleiner dan door de mens gekweekte vogels.

 

Kuifduiven

Samen met de grote parkietenzwerm leven nog 3 vogelsoorten in harmonie met elkaar in deze volière.
De Australische kuifduif ( Ocyphaps lophotes) zoekt zijn voedsel vooral op de grond. Hun nesten bouwen ze, zoals je in deze volière kunt zien, tussen dichte takken.

 

 

Valkparkieten

Valkparkieten ( Nymphicus hollandicus) horen tot de familie van de kaketoes. Ze komen in bijna heel Australië voor. Net zoals de grasparkieten worden ze in verschillende kleuren gekweekt.

 

 

Zebravink

In tegenstelling tot de kuifduiven, grasparkieten en rosella’s , kun je bij de kleine zebravinken ( Taeniopygia guttata) de geslachten goed van elkaar onderscheiden. Terwijl de vrouwtjes overwegend grijs van kleur zijn, imponeren de mannetjes met hun bonte verenkleed.

 

 

Aanvullende informatie vindt u hier: Wellensittich  Nymphensittich  Schopftaube  Zebrafink