Kinder- en imkerdag met grote kinderrommelmarkt en knuffeldierenklinic

02.06.2024, 10-17 uur

Met een grote rommelmarkt, veel attracties en een programma in het bijenhuis

Op 2 juni 2024 is de dierentuin van Nordhorn weer helemaal in handen van de kinderen, want op deze dag houdt de familiedierentuin weer zijn bekende en populaire kinderdag. De hoofdattractie voor veel bezoekers zal weer de grote kinderrommelmarkt zijn. Bij de ingang van de avonturenspeeltuin van de dierentuin bieden kinderen en hun ouders vanaf 9 uur ‘s ochtends “kinderrommel” te koop aan. Omdat de rommelmarkt op het terrein van de dierentuin wordt gehouden, moet er natuurlijk toegang tot de dierentuin worden betaald. Jaarkaarthouders kunnen net als alle andere dagen gratis naar het evenement komen. Informatie over registratie volgt nog. Er mogen alleen spullen voor kinderen door kinderen worden verkocht.

De knuffeldierenkliniek vindt ook plaats in de dierentuin van Nordhorn. Op 2 juni 2024, van 10.00 tot 17.00 uur, kunnen kinderen hun kleine en grote knuffeldieren aan echte dierenartsen voorstellen en ze laten onderzoeken, net als in een echte dierenkliniek. Of de teddy nu buikpijn heeft of een gebroken poot, de artsen van de knuffeldierenkliniek op het Vechtehof hebben voor alle kwalen een oplossing. De harige patiënten worden behandeld en krijgen de juiste medicijnen. Alles verloopt net als in een echte dierenartsenpraktijk: Patiënten en hun knuffeldier-ouders worden verwelkomd bij de inschrijfbalie en gevraagd naar hun klachten. Voorzien van een patiëntenpas nemen ze plaats in de wachtkamer voordat een assistente ze naar de dokter brengt. Als er een gebroken arm of been wordt vermoed, wordt de knuffel naar de röntgenkamer gebracht. Voor kleine noodgevallen, zoals zwaar verwonde knuffels, is er zelfs een operatiekamer. Na de behandeling met pleisters, spuiten en verband en met medicijnen zullen Teddy & Co. zich snel weer beter voelen.

Naast de knuffeldierenkliniek in het Heuerhaus en de Treckerremise op het Vechtehof is er ook van alles te doen op de Vechtewiese. Verschillende reddingsdiensten en hulporganisaties presenteren hun werk.

Een bezoek aan de knuffeldierenkliniek is inclusief bij de toegangsprijs voor de dierentuin.

Inschrijving voor de kinderrommelmarkt

De onderstaande informatie moet worden doorgegeven…

– Voornaam en achternaam van de contactpersoon

– Mobiele telefoonnummer waarop we u in geval van nood kunnen bereiken op de dag van de rommelmarkt

– e-mailadres

– Aantal volwassenen

– Aantal kinderen

…per e-mail naar svenja.heymann@tierpark-nordhorn.de