Grote vrijmarkt en knuffelbeesten spreekuur

2. juni 2024, 10-17 uur.

Grote vrijmarkt, veel activiteiten en een programma rond het bijenhuis

Op 02.06.2024 staat de dierentuin van Nordhorn weer in het teken van het kind. Dan organiseert de familiedierentuin weer de bekende en populaire kinderdag. Hoofdattractie zal voor veel bezoekers weer de grote kindervrijmarkt zijn. Vanaf de ingang tot in het hart van de dierentuin bieden kinderen en hun ouders vanaf 10.00 uur spulletjes te koop aan. Omdat zich de vrijmarkt op het terrein van de dierentuin bevindt moet de gewone entree betaald worden. Wie een jaarkaart heeft ontvangt ook aan deze dag vrije toegang.

Voor het leuke programma van de kinderdag moeten alle bezoekers deze zondag even de tijd nemen. Net als eerdere jaren zal het Nordhornse marionettentheater van de familie Weber in het Heuerhas hun poppen tot leven brengen. Ook de vereniging van vrienden van de dierentuin zorgt voor plezier met de “negerzoenenwegwerpmachine” van de dierentuin. Hier moeten de deelnemers hun trefzekerheid en vangkunsten bewijzen.

Op het podium op de vechtewij zoal er een gevarieerd programma voor de kinderen plaats vinden. Ook verder acties zoals het populaire springkussen zijn op de wei bij de Vechteboerderij te vinden.

Zieke knuffelbeesten welkom op spreekuur in de dierentuin

Kinderen zijn met hun knuffelbeesten welkom op 02.06.2024. Dan is er knuffelkliniek! Na het grote success van de vorige jaren vindt ook dit jaar een knuffelbeestenspreekuur plaats. Van 10 tot 17 uur kunnen kinderen hun grote en kleine knuffels meenemen naar de dierentuin. Een echte dierenarts zal de beesten dan onderzoeken. Voor elke kwaal heeft de dierenarts wel een oplossing, of de teddybeer nou buikpijn heeft of een gebroken been.

De pluizige patienten worden onderzocht en krijgen een passend medicijn. Net zoals dat in een echte dierenartsparktijk gaat, worden de knuffelbeesten welkom geheten en worden naar hun klachten gevraagd. Met een echte patientenkaart zitten ze even in de wachtkamper. Mocht het knuffelbeest een gebroken arm of been hebben, dan bezoekt hij de röntgenafdeling en voor een noodgeval staat de operatiekamer klaar. Met pleisters, spuiten en verband worden de beestjes goed verzorgd. En dan zal het snel beter gaan met teddybeer en zijn vriendjes.

Ook op de Vechtewei is wat te beleven: verschillende reddingsdiensten en hulporganisaties persenteren zich daar. De brandweer laat kinderen op spelende wij kennismaken met hun activiteiten.