Muizen

Achter in het oude deel van de dierentuin leven in de oudste huisjes op het terrein, de kleinste dieren van de dierentuin.

 

Dwergmuis

Langs het pad zie je in een huisje de kleinste dieren van de dierentuin. De Europese dwergmuis (Micromys minutus) is überhaupt een van de kleinste knaagdieren. Hij is gespecialiseerd in het beklimmen van halmen en bouwt op 40 tot 80 cm. hoogte ronde nesten, wat je in de dierentuin goed kunt zien. In het wild brengen deze kleine knaagdieren de winter door in een holletje of onder een hoopje riet.

 

Zebra-Grasmuis

De Zebra-Grasmius (Lemniscomys barbarus) is wijdverbreid in Noord-Amerika. Hij leeft daar in droge savannes en halfwoestijnen. Hun dieet bestaat uit grassen, zaden en granen. Zebra-grasmuizen leven voornamelijk op de grond, waar ze nesten en grotsystemen bouwen van gras. Het zijn sociale dieren en leven in kolonies. Ze zijn overdag en in de schemering actief.

 

Huismuis

Huismuizen ( Mus musculus f. dom.) ontbreken bij geen enkele boerderij en bijna in geen enkele menselijke bebouwing. De in het muizenhuis getoonde dieren horen bij de gedomesticeerde vorm van de huismuizen, ook verfmuis genaamd.

 

Bent u geinteresserd een van de dieren te adopteren? Kijk hier.

 

Aanvullende informatie vindt u hier: Dwergmuis  Zebra-Grasmuis  Huismuis