Red de Dril

Als regionaal soorten- en natuurbeschermingscentrum is de dierentuin van Nordhorn nauw betrokken bij de in-situ en ex-situ natuurbeschermingsprojecten in de omgeving. Bovendien ondersteunt de dierentuin van Nordhorn natuurbeschermingsprojecten in Afrika die zich met de dril, een bedreigde apensoort, bezighouden.

De projecten worden door de internationale organisatie “Pandrillus” gecoördineerd en door de Duitse vereniging “Rettet den Drill e.V.”ondersteund. “Rettet den Drill e.V.” is in 2004 opgericht en de standplaats is de dierentuin van Nordhorn. Het doel is om de mensen hier in Europa te informeren en ze op de kwetsbare positie van de drils in Afrika te wijzen.

De vereniging werkt nauw samen met de EEP (Erhaltungszuchtprogramm; stamboek in Tierpark Hellabrunn, München) en is bemiddelaar tussen de dierentuinen en de projecten in Afrika. Het werk van de organisatie “Pandrillus” ter plekke te ondersteunen is het belangrijkste doel.

Als lid van de vereniging ondersteunt de dierentuin van Nordhorn “Rettet den Drill e.V.” zowel op financieel, personeel en materieel gebied. Nadere informatie in het kader van de samenwerking en de vereniging “Rettet den Drill e.V.”vindt u onder: www.rettet-den-drill.de