vaak gestelde vragen – FAQ

 

Is de dierentuin vandaag geopend?

Wij zijn 365 dagen per jaar, dus iedere dag, open voor onze gasten! Ook op alle feestdagen! De actuele openingstijden vindt u hier.

 

Mag men honden meenemen in de dierentuin?

Ja, honden mogen mee in de dierentuin mits kort aangelijnd. Hunde zahlen lediglich den Artenschutzeuro.

 

Was ist der Artenschutzeuro?

Artenschutz geht uns alle an! Mit dem Artenschutzeuro beteiligt sich jeder Besucher direkt an den Artenschutzaktivitäten des Tierparks und hilft so Tiere und deren Lebensräume zu schützen. Weitere Infos finden sie hier.

 

Hoe lang is mijn jaarkaart geldig?

Onze jaarkaart is 12 maanden vanaf de aankoopdatum geldig. De actuele stand van uw kaart kunt u navragen bij uw volgende bezoek bij de kassa van de dierentuin of telefonisch: 05921-7120066

 

Kan men in de dierentuin rolstoelen lenen?

Ja, u kunt kosteloos een rolstoel lenen. We raden u aan de rolstoel vooraf telefonisch te reserveren (05921-7120066). U dient dan een kort huurcontract in te vullen en uw legitimatiebewijs te tonen bij de kassa bij het afhalen van de rolstoel.

 

Kan men in de dierentuin een bolderkar huren?

Er zijn 20 bolderkarren beschikbaar. De huurprijs bedraagt 3.50 euro. De chip krijgt u tegen een onderpand bij de kassa van de dierentuin. Reserveren van een bolderkar is niet mogelijk.

 

Mogen loopfietsjes meegenomen worden in de dierentuin?

Loopfietsjes zijn met een “aangepaste” snelheid toegestaan. In de horecagelegenheden zijn ze niet toegestaan. Parkeer de step voor het restaurant “DeMalleJan”of het cafetaria.

 

Kan men in de dierentuin een practicum organiseren?

Wij verheugen ons over uw schriftelijke practicumaanvraag bij guelker@tierpark-nordhorn.de. Wilt u s.v.p. aan uw mail de gebruikelijke aanvraagbescheiden toevoegen. Voor nadere inlichtingen kunt u zich telefonisch melden op nummer 05921-7120022
Ons huidige aanbod vindt u hier.

 

Kan ik een kinderverjaardag in de dierentuin vieren?

Ja, u kunt een kinderverjaardag in de dierentuin vieren. Alle informatie vindt u op http://www.tierpark-nordhorn.de/kindergeburtstage/
Voor vragen en boekingen van de kinderverjaardagen kunt u telefonisch contact opnemen op nummer 05921-71200-33 of per mail zooschule@tierpark-nordhorn.de

 

Zijn er aanbiedingen voor schoolreisjes?

Het “muizenaanbod”is speciaal bedoeld voor schoolreisjes en omvat behalve de entree voor de dierentuin en wat te eten ook een rondleiding door de dierentuin. Alle informatie over deze arrangementen vindt u op http:/www.tierpark-nordhorn.de/in-der-cafetaria/

 

Biedt u een ontbijtbuffet aan in de dierentuin?

In het restaurant “DeMalleJan”bieden we op zaterdag,zondag en op feestdagen een ontbijtbuffet aan. Reservering is noodzakelijk.
In het cafetaria bij de grote speeltuin bieden we op zondag en op feestdagen een ontbijtbuffet aan. Reservering is noodzakelijk.
Informatie vindt u op http://www.tierpark-nordhorn-nordhorn.de/fruestuecksbuffet/

 

Ik heb bij mijn laatste bezoek aan de dierentuin wat verloren. Waar kan ik me melden?

Binnen een paar dagen worden alle gevonden voorwerpen in de dierentuin bij de kassa verzameld. Als u wat verloren heeft, kunt u dat melden bij de kassa van de dierentuin op nummer 05921-7120066

 

Ik wil iets bijzonders uit de dierentuin cadeau geven. Zijn er ervaringen met dieren die je cadeau kunt geven (of zelf kunt meemaken)?

Voor alle dierenvrienden bieden wij verschillende ervaringen met dieren in de dierentuin aan. Bij de speciale rondleidingen zijn er kijkjes in de dierenwereld waar de gewone bezoeker van verstoken blijft. Informatie over de verschillende programma’s en voor boeking kunt u terecht op onze website onder de categorie de dierentuin beleven-dierbelevenissen.

 

Toezichtplicht

Kinderen, jonger dan 12 jaar, hebben alleen toegang tot de dierentuin onder begeleiding van een volwassene.