Veelgestelde vragen – FAQ

 • Is de dierentuin vandaag geopend?
  Wij zijn 365 dagen per jaar, dus iedere dag, open voor onze gasten! Ook op alle feestdagen! Bekijk onze openingstijden voor alle actuele tijden.
 • Mag ik mijn hond meenemen in de dierentuin?
  Ja, honden mogen mee in de dierentuin mits kort aangelijnd. Honden betalen de soortbehoudseuro.
 • Wat is de soortbehoudseuro?
  Soortbehoud gaat ons allemaal aan! Met de soortbehoudseuro draagt iedere bezoeker gelijk bij aan de soortbehoudsactiviteiten van de dierentuin en helpt zo om dieren en hun leefomgeving te behouden. Meer info vindt u hier.
 • Hoe lang is mijn jaarkaart geldig?
  Onze jaarkaart is 12 maanden vanaf de aankoopdatum geldig. De actuele stand van uw kaart kunt u navragen bij uw volgende bezoek bij de kassa van de dierentuin of telefonisch: 05921-7120066.
 • Zijn er rolstoelen te leen in de dierentuin?
  Ja, u kunt kosteloos een rolstoel lenen. We raden u aan de rolstoel vooraf telefonisch te reserveren (05921-7120066). U dient dan een kort huurcontract in te vullen en uw legitimatiebewijs te tonen bij de kassa bij het afhalen van de rolstoel.
 • Is er een invalidentoilet op het park?
  In het park vindt u naast elke toiletvoorziening ook een invalidentoilet en een baby-room (ingang, restaurant “MalleJan” en cafetaria). Naast de Bistro am Markt is er een toilet voor iedereen (ruime toiletruimte voorzien van een verzorgingsbed voor volwassenen, personenlift, invalidentoilet en een douche. Toegankelijk met een eurosleutel of op aanvraag bij de naastgelegen bistro).
 • Kan ik in de dierentuin een bolderkar huren?
  Er zijn 20 bolderkarren beschikbaar. De huurprijs bedraagt 3.50 euro. De chip krijgt u tegen een onderpand bij de kassa van de dierentuin. Reserveren van een bolderkar is niet mogelijk.
 • Mogen loopfietsjes meegenomen worden in de dierentuin?
  Loopfietsen en scooters zijn in het algemeen verboden in de dierentuin. Kinderen in de kleuterleeftijd (tot 5 jaar) mogen met gepaste snelheid fietsen. Loopfietsen zijn niet toegestaan in de restaurants. Gelieve de fietsen te parkeren voor het restaurant “De MalleJan”, Bistro of voor de cafetaria.
 • Hoeveel kost het om te laden bij de e-laadstations?
  In de regel beschikt u al over een RFID-kaart van een aanbieder naar keuze. Met deze kaart kunt u tanken op onze stations onder de voorwaarden van uw provider.
  Voor degenen die op korte termijn beslissen, is er ook de mogelijkheid om ad hoc te laden. U kunt het laadproces spontaan activeren op een van onze stations, rechtstreeks met uw creditcard of via de app van onze aanbieder Backcharge. In dit geval betaal je 60 cent per kWh.

 • Ik heb bij mijn laatste bezoek aan de dierentuin wat verloren. Waar kan ik me melden?
  Binnen een paar dagen worden alle gevonden voorwerpen in de dierentuin bij de kassa verzameld. Als u wat verloren heeft, kunt u dat melden bij de kassa van de dierentuin door ons te bellen op telefoonnummer 05921-7120066.
 • Mag er gefotografeerd worden in de dierentuin?
  Natuurlijk mag iedereen naar hartelust fotograferen in onze dierentuin. Wel vragen we om begrip dat we voor de publicatie van foto’s of filmfragmenten vóóraf schriftelijke toestemming vragen. Ook voor het fotograferen en filmen voor commerciële doeleinden vragen we vóóraf schriftelijke toestemming.

  De bezoeker gaat ermee akkoord dat het auteursrecht op eigen foto’s wordt overgedragen aan Tierpark Nordhorn gGmbH of aan een bureau dat in opdracht van Tierpark Nordhorn werkt voor pers-, reclame- en pr-werkzaamheden. Voor meer informatie of goedkeuring kunt u een e-mail sturen naar deiting@tierpark-nordhorn.de.

 • Ik wil iets bijzonders uit de dierentuin cadeau geven. Zijn er ervaringen met dieren die je cadeau kunt geven (of zelf kunt meemaken)?
  Voor alle dierenvrienden bieden wij verschillende ervaringen met dieren in de dierentuin aan. Bij de speciale rondleidingen kunt u bijvoorbeeld achter de schermen meekijken met onze dierenverzorgers. Voor meer informatie over de verschillende programma’s en voor boekingen kunt u terecht op onze website onder het menu-item ”dierentuin”, ”dierlijke belevenissen”.
 • Kan ik een kinderverjaardag in de dierentuin vieren?
  Ja, u kunt een kinderverjaardag in de dierentuin vieren. Alle informatie vindt u op onze kinderverjaardagen pagina.
  Voor vragen en boekingen van de kinderverjaardagen kunt u telefonisch contact opnemen op nummer 05921-71200-0 of stuur ons een mail via zooschule@tierpark-nordhorn.de
 • Zijn er aanbiedingen voor schoolreisjes?
  Het “muizenaanbod” is speciaal bedoeld voor schoolreisjes en omvat naast de entree voor de dierentuin en wat te eten ook een rondleiding door de dierentuin. Bekijk onze arrangementen voor meer informatie.
 • Staat de dierentuin ook dieren af?
  Informatie over dieren afgifte kunt u hier vinden.
 • Kan ik stagelopen in de dierentuin?
  Wij zijn vaak op zoek naar nieuwe stagelopers voor onze dierenverzorging, restaurants, dierentuinschool en marketing. Interesse om stage bij ons te lopen? Stuur dan een mail met je CV en motivatie naar guelker@tierpark-nordhorn.de. Voor meer informatie of bij vragen kunt u contact opnemen op telefoonnummer 05921-7120022. Al onze openstaande vacatures vindt u op onze vacature pagina.
 • Biedt u een ontbijt aan in de dierentuin?
  In het restaurant “DeMalleJan” bieden we op zaterdag en zondag een boerenontbijt aan. U kunt zich aanmelden voor onze ontbijt door te reserveren onder 0049-5921-71200-70. Meer informatie kunt u hier vinden.
 • Toezichtplicht
  Kinderen, jonger dan 12 jaar, hebben alleen toegang tot de dierentuin onder begeleiding van een volwassene.