Vereniging van vrienden

Het succesverhaal van de Nordhornse dierentuin van de afgelopen 20 jaar, was zonder de vereniging van vrienden nauwelijks mogelijk geweest. Sinds de oprichting in 1994 heeft de bijdrage van de leden en extra kleine en grote giften o.a. de aanschaf van attractieve diersoorten zoals de Poitou-reuzen-ezel, vale gier en Alpaca’s mogelijk gemaakt. De nieuwbouw van veel verblijven werd pas dankzij de krachtige, financiële ondersteuning van de vereniging mogelijk, bv. het Zuid-Amerika gebied met de Alpaca’s, Mara’s en Nandoes, de toegankelijke parkietenvolière, het in 2012 door de bizons betrokken onderkomen, waar de pecaris als nieuwe diersoort bij introkken. Recent doel van de vereniging is de bouw van een verblijf voor de stokstaartjes in het centrum van de dierentuin, waar al een begin mee is gemaakt.
Intussen telt de vereniging ongeveer 425 lidmaatschappen van privé personen, families en firma’s. Het totaalbedrag aan steungelden heeft de grens van 1 miljoen al ruim overschreden. Bij veel evenementen maakt de vereniging actief reclame voor de, met afstand, grootste bezoekersmagneet van de regio. Leden krijgen een ledenpas, waarmee ze vrije toegang voor de dierentuin hebben. Ieder jaar bezoeken we, in het kader van een gemeenschappelijke dagtocht, een andere dierentuin.
Er zijn speciale rondleidingen, lezingen en andere activiteiten waar de leden geïnformeerd worden over vernieuwingen, veranderingen en toekomstplannen. Nadere informatie over een lidmaatschap krijgt u bij de kassa of bij de directie van de dierentuin.

Ondersteun de ontwikkeling van de Nordhornse dierentuin met een gift!

Vereniging van Vrienden Tierpark Nordhorn e.V.
Kreissparkasse Nordhorn
IBAN: DE24 2675 0001 0000 0880 88
Bic: NOLADE21NOH

oftewel

Grafschafter Volksbank
IBAN: DE49 2806 9956 0570 3700 00
BIC: GENODEF1NEV

Word ook lid van de Vereniging van Vrienden van de dierentuin van Nordhorn e.V.!
Het aanmeldingsformulier krijgt u hier.

Als vragen zijn, stuur een email: foerderverein@tierpark-nordhorn.de