Grafschafter Kruidenwacholder

“Genieten voor de natuurbescherming”- met dit motto werken de dierentuin van Nordhorn en de distilleerderij Sasse, samen.
Met de Grafschafter kruidenwacholder geniet u van een product van de beste branderijkunst met hoogwaardige ingrediënten uit de regio.
Zowel de gebruikte tarwe als ook de wacholder bessen en de kruiden, komen uit het graafschap Bentheim. De bessen worden in de beschermde natuurgebieden,de Grafschafter Wacholderheide Tillenberge en Spöllberg van de dierentuin geoogst, de tarwe stamt van de regionale coöperatie. U heeft met de Grafschafter kruidenwacholder een 100% regionaal product, waarvan de verkoop bovendien de regio weer ten goede komt.
De distilleerderij Sasse zet zich met dit project in voor het behoud van waardevolle landschapselementen. Voor onderhoud van de Wacholderheide in het graafschap Bentheim werd een fonds gesticht waarin Sasse, uit de opbrengst van de Grafschafter kruidenwacholder, jaarlijks een gift zal storten.

De ingewikkelde verwerking en de uitgelezen ingrediënten garanderen een buitengewone smaaksensatie. De kruidenwacholder verrukt door zijn lichte, bijzonder milde fluwelige smaak, en bezit een aangenaam aroma van kruiden met een snufje amandel.
De smaak is kruidig/zoet, begeleid door warme heidehoningtonen.
Gasten kunnen genieten van deze Grafschafter kruidenwacholder in de horecagelegenheden van de dierentuin of een fles voor thuis in de winkel kopen.