De kerstmarkt in de dierentuin van Nordhorn

Tot ver buiten de grenzen van Grafschaft Bentheim is inmiddels bekend – de contemplatieve kerstmarkt in de dierentuin met zijn bijzondere sfeer rond de historische gebouwen en een geslaagd totaalconcept met veel kunst en ambacht! Elk jaar trekken gedurende twaalf dagen enkele 10.000 bezoekers naar de contemplatieve markt en vooral jonge kinderen worden in een feestelijke kerststemming gebracht. De kerstmarkt opent 01.-10.12.2023 en bovendien 16.+17.12.2023 haar hutten.

Om voort te bouwen op het succes van voorgaande jaren zal de familiedierentuin de markt dit jaar verder optimaliseren. In het weekend zal de markt vanaf 14.00 uur geopend zijn. De laatste toegang is rond 19.00 uur. De kerstmarkt zal tot 20.00 uur geopend zijn. Onze kleine gasten kunnen tijdens het weekend speciale hoogtepunten verwachten. Op zaterdag zijn de voorleesmentoren van de Stadsbibliotheek Nordhorn in de Borggrevehal. Daar kunnen de kinderen luisteren naar spannende verhalen over de kersttijd.

Op zondag wacht een heel bijzondere gast op de kinderen: de Kerstman keert terug naar de dierentuin. Hij zal de kinderen verwelkomen en heeft vast en zeker een kleinigheidje in zijn tas.

Toegang kost € 7 aan de kassa. Kinderen onder de 4 jaar komen gratis. Mensen met een handicap betalen alleen 2 €. Wie zijn hond wil meenemen, betaalt de Soortenbeschermings-euro voor het dier. Jaarkaarthouders en leden van de Vrienden van de Markt hebben gratis toegang. De kerstmarktprijzen gelden zowel doordeweeks als in het weekend pas vanaf 15.00 uur. Daarvoor gelden onze reguliere toegangsprijzen, maar is de toegang tot de kerstmarkt inbegrepen.

In de feestelijk verlichte houten hutten van de kerstmarkt presenteren verschillende regionale verkopers hun ambachtelijke producten. Het culinaire aanbod van de historische herberg is te vinden op de markt, zowel in de gezellige herberg als in de Vechtehof en de grote zaal op de Vechte markt en bestaat voornamelijk uit regionale producten. En voor wie comfortabel in een strandstoel met kerstmuziek van zijn glühwein wil genieten, is de kerstmarkt in de familiedierentuin precies goed.

Vanwege de grote drukte worden alle mensen uit Nordhorn verzocht om indien mogelijk met de auto naar de kerstmarkt te komen, of bij voorkeur met de fiets!

 

Alle medewerkers van de dierentuin kijken nu al uit naar de sfeervolle verlichting! De historische gebouwen en de oude bomen worden feestelijk verlicht en talloze dennenbomen maken de markt compleet.