Kerstmarkt – 02.-11.12.22, weekenden 11 t/m 20 uur, werkdagen 16 t/m 20 uur

Stemmige kerstmarkt in de dierentuin van Nordhorn

De sfeer op de kerstmarkt in de dierentuin is uitstekend en het concept om in de omgeving van de historische gebouwen een mooie kerstmarkt voor de hele familie te organiseren, is erg geslaagd. Meer dan 30.000 bezoekers bezoekesn iedere jaar de stemmige markt en iedereen raakte in een feestelijke kerststemming. De kerstmarkt zou ook dit jaar weer een echte familie-kerstmarkt zijn.
Rondom de historische Vechteboerderij met het restaurant “De MalleJan” en op het nieuwe terrein zijn weer verschillende kunstnijverheidstands te vinden zijn. Het culinaire aanbod met een lekker Glühwein en andere dranken, veel verschillende warme gerechten en iets zoets erbij is een aanraader voor alle bezoekers.
De kerstmarkt wordt gehouden van vrijdag 02. tot en met zondag 11 december. In de weekends is de kerstmarkt vanaf 11.00 uur en op werkdagen vanaf 16.00 uur geopend. Rond 19.30 uur worden de laatste bezoekers toegelaten. De kerstmarkt is tot zeker 20.00 uur open, bij de after-work avond op woensdag zelfs tot zeker 21.00 uur.
In de feestelijk verlichte blokhutten presenteren verschillende regionale verkopers hun kunstnijverheidsproducten. Het culinaire aanbod van het historische restaurant vbestaat op de eerste plaats uit regionale producten zoals braadworst van het Bentheimer varken,wafels, warme dranken en nog veel meer. En wie van de glühwein eens gezellig wil genieten, in een strandstoel gezeten met kerstmuziek op de achtergrond, is in de familiedierentuin precies op de goede plek. “Een kerstmarkt in de dierentuin zonder kribbe met echte dieren – dat kan natuurlijk niet”, volgens Heike Elkemann, organisator van de dierentuinkerstmarkt. “En daarom zijn er niet alleen blokhutten met allerlei mooie producten en lekkernijen te vinden maar ook een kribbe met Maria, Jozef, en het kerstkindje, omringd door levende dieren.

De Kerstman zal er beide zondagen weer zijn. Vanaf 11.00 uur verheugt hij zich er op om alle kinderen met een kleine verassing te begroeten en naar hun wensen te luisteren. Ook zouden er op de zaterdagen mooie kerstverhalen voorgelezen worden door mensen van de bibliotheek.
Alle medewerkers van de dierentuin verheugen zich al weer op de stemmige verlichting. De historische gebouwen en de oude bomen worden feestelijk verlicht en heel veel kerstbomen zullen de markt completeren. Actuele informatie en foto’s vind u op www.facebook/TierparkNordhorn.