Maart 2024 – Roofvogelshows in dierentuin Nordhorn.

Roofvogelshow met de valkeniers van “de Valkenhof” op de grote Vechteweide.

 

Op zondag 07 april zijn er voor de eerste keer dit jaar weer roofvogeldemonstraties op de grote Vechteweide in dierentuin Nordhorn. Opnieuw zullen de Nederlandse Marga en Frans Hueben van de valkerij “de Valkenhof” uit Aalten in Gelderland zich presenteren aan de geïnteresseerde bezoekers.

De Nederlanders zullen om 11.00 uur, 13.30 uur en 15.30 uur de vaardigheden van hun dieren tonen in tweetalige “hands-on” demonstraties. Hun concept is om de bezoekers altijd bij de show te betrekken. Daarom zullen er in de weide alleen symbolische grenzen zijn. Bezoekers kunnen heel dicht bij de dieren komen.

Daarom zijn honden tijdens de shows niet toegestaan in de Vechtweide. De Vechtesteg biedt echter een even goed uitzicht op de shows en bezoekers met honden zijn welkom om de actie hier te volgen.

Na afloop van de shows is er voor belangstellenden gelegenheid om zelf met een roofvogel op de foto te gaan tegen betaling van 5 euro.

De dierentuin is dagelijks geopend van 9 tot 19 uur. Met een online gekocht kaartje kun je het goedkoopste tarief krijgen en tijd besparen bij de ingang. Honden zijn welkom aan een korte lijn en parkeren is gratis. Meer informatie op www.dierentuin-nordhorn.nl