De kerstmarkt in de dierentuin van Nordhorn

Tot ver buiten de grenzen van Grafschaft Bentheim is het inmiddels een begrip – de sfeervolle kerstmarkt in de dierentuin met historische gebouwen en een geslaagd totaalconcept met veel kunst en ambacht! Elk jaar komen tienduizenden bezoekers gedurende de twaalf dagen naar de sfeervolle markt en vooral jonge kinderen worden in een feestelijke kerststemming gebracht. De kerstmarkt opent zijn hutten van 1-10 december en opnieuw op 16-17 december 2023.

Om voort te bouwen op het succes van voorgaande jaren zal de familiedierentuin de markt dit jaar verder optimaliseren. De markt zal in het weekend vanaf 14.00 uur en doordeweeks vanaf 16.00 uur geopend zijn. De laatste toegang is rond 19.00 uur. De kerstmarkt is open tot 20.00 uur. In het weekend zijn er speciale hoogtepunten voor onze jongere gasten. Op zaterdag zijn de voorleesmentoren van de bibliotheek Nordhorn in de Borggrevezaal. Daar kunnen de kinderen luisteren naar spannende verhalen over de kersttijd.

Op zondag kunnen de kinderen een heel bijzondere gast verwachten: de Kerstman komt dan naar de dierentuin. Hij verwelkomt de kinderen en heeft vast een kleinigheidje in zijn zak.

Toegang tot de kerstmarkt is €7 voor iedereen vanaf 4 jaar. Kinderen onder de 4 jaar hebben gratis toegang tot de markt. Mensen met een handicap betalen slechts €2. Als je je hond mee wilt nemen, betaal je de soortbeschermings-euro voor het dier. Jaarkaarthouders en leden van de Vriendenvereniging hebben gratis toegang. De kerstmarktprijzen gelden zowel doordeweeks als in het weekend vanaf 15.00 uur. Voor die tijd gelden de reguliere entreeprijzen voor de dierentuin en is de kerstmarktentree inbegrepen.

In de feestelijk verlichte houten hutten op de kerstmarkt van de dierentuin presenteren verschillende regionale verkopers hun handgemaakte producten. Het culinaire aanbod van de gastronomie van de dierentuin strekt zich uit over de hele kerstmarkt en bestaat voornamelijk uit regionale producten. En als je wilt genieten van je glühwein in een gezellige strandstoel terwijl je luistert naar kerstmuziek, dan is de kerstmarkt in de familiezoo precies wat je zoekt.

Vanwege de grote drukte worden alle inwoners van Nordhorn verzocht om indien mogelijk niet met de auto of het liefst op de fiets naar de kerstmarkt te komen!

 

Alle medewerkers van de dierentuin kijken nu al uit naar de sfeervolle verlichting! De historische gebouwen en de oude bomen worden feestelijk verlicht en de vele dennenbomen maken de markt compleet.

 

>>> Boek hier je kaartje voor de kerstmarkt <<<