Maart 2024 – Paastijd in dierentuin Nordhorn.

Vechtehoffamilie te gast, veel jonge dieren, het traditionele eieren zoeken en meer in de familiedierentuin

 

Met ongeveer een half miljoen bezoekers is de familiedierentuin een van de populairste en geliefde bestemmingen voor uitstapjes in de Graafschap Bentheim. Meer dan 2500 dieren van meer dan 100 verschillende soorten leven in de op twee na grootste dierentuin van Nedersaksen, die direct aan de Nederlandse grens ligt.

Tijdens een bezoek aan de dierentuin kun je gegarandeerd dieren van dichtbij beleven, want veel van de verblijven zijn voor bezoekers toegankelijk. In de familiedierentuin zijn veel exotische dieren, van luipaarden tot zebra’s. Een specialiteit van dierentuin Nordhorn is de historische “Vechtewelt”. De Vechtehof is centraal onderdeel van het groeiende historische gebied. Deze boerderij is de thuisbasis van veel verschillende oude en in sommige gevallen zeer bedreigde huisdierrassen. Een absolute bezoekersmagneet is de kinderboerderij met biggetjes van de bonte Bentheimer varkens.

Een ander hoogtepunt in het midden van de dierentuin voor alle jonge bezoekers is de grote avonturenspeeltuin de grote avonturenspeeltuin met aangrenzende kinderboerderij.

Er is zoveel te ontdekken en te beleven in dierentuin Nordhorn met pasen! Op het Vechtehof staat traditioneel een kleurrijke eierboom om je te bewonderen. Tot paaszondag om 13.00 uur kunnen kinderen beschilderde en versierde eieren inleveren bij de ingang van de dierentuin en meedoen aan de trekking. De paashaas trekt de winnaars op paaszondag en de winnaars krijgen schriftelijk bericht.

Op donderdag 28 maart en goede vrijdag 29 maart is de Vechtehoffamilie van 11.00 tot 17.00 uur met de “Paastijd” bij de oude boerderij in de dierentuin aanwezig om traditionele lekkernijen tevoorschijn te toveren op de oude kookmachine en spelletjes spelen te spelen met de kleine bezoekers.

Op paaszondag is de paashaas dan traditiegetrouw vanaf 9.00 uur in de dierentuin met een kleine verrassing voor de jonge bezoekers. En het eieren zoeken mag niet ontbreken. Alle kinderen zijn zondag uitgenodigd om paaseieren te zoeken in de dierentuin. Zodat ook de allerkleinsten de jacht niet missen: Aan de kassa worden paaseieren uitgedeeld aan de volwassenen.

Natuurlijk zijn er overal in het park kleine schaapjes en kleine geitjes, die allemaal wachten om geaaid te worden door jonge bezoekers. De jonge alpaca’s en de kalveren van de Sika herten kunnen ook worden bewonderd.

Op twee plaatsen kan live gekeken worden of de kuikens uitkommen en op de kleine boerderij huppelen talloze schattige dwergkonijntjes door hun verblijf! Wat kan er nog beter zijn?

Actuele informatie is te vinden op www.dierentuin-nordhorn.nl of op www.facebook.com/TierparkNordhorn.