De dierentuin voor de hele familie in het graafschap Bentheim biedt een aantrekkelijk programma

Naast traditionele onderdelen is er ook dit jaar in de paasvakantie in de dierentuin van Nordhorn weer wat bijzonders te beleven. Direct bij de boerderij Vechtehof is een bonte eierenboom te bekijken. De kinderen kunnen nog tot paaszondag 13 uur zelfgemaakte eieren bij de kassa aflevern en bij een verloting deelnemen.  In “dierlijk” opzicht zullen er precies met Pasen weer veel paaslammetjes en andere schattige jonge dieren te bewonderen zijn. Erg geliefd is in deze dagen natuurlijk het uitkomen van de eieren in de broedmachine. In het oude mierenhuis kunnen groot en klein “ live” zien hoe de kuikentjes uit de eieren komen. Een hele ervaring!

Van woensdag 23 maart tot en met goede vrijdag 25 maart zijn oom Jan, tante Sophie en Co weer op bezoek bij de Vechtehof. De actieve leden van de Vechtehoffamilie zullen traditionele lekkernijen op het oude fornuis bereiden. Zo zullen er, de op goede vrijdag in Westfalen gebruikelijke “Struwen of Püfferties” zijn. Het lekkere gebak smaakt natuurlijk ook op andere dagen heerlijk. Wie liever wat steviger kost heeft, kan in zout water gekookte eieren of in de steenoven gebakken boerenbrood met Westfaalse boerenkaas of met ham van het bonte Bentheimer varken kiezen. Kinderen kunnen bovendien bij het knikkerspel of bij een wedrennen met speelpaardjes prijsjes winnen of naar paasverhalen luisteren in de opkamer.

Maar wat is Pasen zonder de paashaas? Paaszondag zal hij vanaf 9.00 uur een leuke verrassing voor de jonge bezoekers in petto hebben. En ook het eieren zoeken mag niet ontbreken.

Alle kinderen worden daarom uitgenodigd om op zondag in de dierentuin op eierjacht te gaan. Om te zorgen dat ook de kleinsten niet te kort komen, worden de paaseieren bij de kassa stiekem aan de volwassenen gegeven. Bij de eierrallye kunnen dit jaar weer mooie prijzen uit de dierentuinwinkel gewonnen worden. Deelnameformulieren zijn beide paasdagen verkrijgbaar bij de kassa en kunnen, ingevuld, ook daar ingeleverd worden.

Actuele informatie op www.tierpark-nordhorn.de of www.facebook.com/TierparkNordhorn.