Project stagiaires dierenverzorging

Een groene zee van varens, mossen, lianen en bomen. Net als de kleurrijke, schitterende vlinders en bonte vogels en bloemen in alle kleuren van de regenboog. Het tropisch regenwoud is een van de leefruimtes met de grootste biodiversiteit op aarde. Juist over deze leefruimte hebben twee stagiaires van de dierenverzorging, Maren Walker en Genevieve Runde een stageproject gemaakt. De beide aanstaande dierenverzorgsters zijn bezig met hun derde en laatste jaar en werden bij de vormgeving en vertaling van het project ondersteund door Jin van Werven. De stagiaire van de dierentuinschool studeert in Nederland, in Enschede ‘Creative Business’.

In de tentoonstelling leren kleine en grote dierentuinbezoekers veel verschillende dingen kennen. Zo leren de bezoekers waar op de wereld er regenwoud is en hoe groot deze vandaag de dag is. Daarnaast is er ook aandacht besteed aan de bedreiging van het regenwoud. Zo wordt er jaarlijks circa 60.000 km² regenwoud verwoest! Dat zijn iedere 2 minuten ca. 35 voetbalvelden.

Ook wordt er informatie gegeven over de redenen en de mogelijkheden om het regenwoud te beschermen. Daarnaast wordt er aandacht geschonken aan het door de EAZA in het leven geroepen Europese project ‘Silent Forest’. “De dierenverzorgers en onze stagiaire van de dierentuinschool hebben mooi werk geleverd”, aldus de directeur van de dierentuin Dr. Nils Kramer. Hij vervolgt: “We willen met dit project onze stagiaires meer laten doen dan slechts het verzorgen van dieren. Jonge mensen moeten zich in een bepaald thema verdiepen, onderzoeken en het geheel in een ruimte vormgeven. Dat is bij het actuele project geweldig gelukt!”

De tentoonstelling bevindt zich in een klein huisje, dichtbij de show-voerkeuken. In de zomer kan hier het uitkomen van de kippeneieren live bekeken worden. Tot de paasvakantie is hier vanaf nu de tentoonstelling over het tropisch regenwoud te vinden. De tentoonstelling is dagelijks tijdens de openingstijden van de dierentuin (oktober en maart van 9 uur tot 19 uur, november en februari van 9 uur tot 18 uur en december en januari van 9 uur tot 17 uur) gratis te zien.

 

Foto: Franz Frieling