Dierentuin breidt bezoekersservice uit en installeert 5 e-laadzuilen op de parkeerplaats

Met maar liefst 5 oplaadpunten voor e-auto’s heeft Tierpark Nordhorn zijn bezoekersservice uitgebreid precies op tijd met de start van het vakantieseizoen. “We zijn blij dat we onze gasten een extra toegevoegde waarde kunnen bieden met de e-laadpunten,” zegt Gerd Winter, hoofd van het Servicepunt. De vijf oplaadpunten zijn ontworpen voor een vermogen van 11kWh, zodat voertuigen in ongeveer drie tot zes uur volledig kunnen worden opgeladen. “Dit komt overeen met de gemiddelde verblijfsduur van onze gasten. Bezoekers met e-auto’s kunnen nu ook gemakkelijk tanken tijdens een bezoek aan de familie dierentuin!” vervolgt Winter.
Het opladen werkt op dezelfde manier als bij andere openbare e-laadstations: de oplaadstations kunnen gebruikt worden met een geactiveerde kaart van een gemeenschappelijke derde partij.
Als alternatief kan het opladen kan ook spontaan worden gedaan met behulp van een QR-code direct op de zuil of via de leveranciersapp van de dierentuin.
“We zijn op veel gebieden al duurzaam, zoals onderwijs, bescherming van diersoorten en economische efficiëntie. Ook op het gebied van energie-inkoop vertrouwen we al voornamelijk op duurzame energiebronnen, maar we hanteren een benadering van duurzaamheid”, zegt Nils Schleper van de commerciële afdeling. “We zijn op het moment met veel verschillende duurzaamheid mogelijkheden bezig. De installatie van e-laadstations is een belangrijk onderdeel van ons duurzaamheidspakket.”
Dankzij het financieringsprogramma “Openbaar toegankelijke oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in Duitsland” kon de bouw van de e-laadstations nog sneller worden uitgevoerd dan oorspronkelijk gepland, zodat de faciliteiten in juni in gebruik werden genomen. Ruim 50% van de investeringskosten in de orde van grootte van 5 cijfers wordt gedragen door het Bundesamt für Verwaltungsdienstleistungen.
De installatie van de e-laadpunten maakt deel uit van een pakket maatregelen genaamd “Tierpark duurzaam”, waarmee de familiedierentuin zijn duurzaamheid nog verder wil verbeteren.

 

Bild (van links naar rechts):
Een eerste praktijktest van de nieuwe e-laadzuilen bij de dierentuin Nordhorn vond plaats door Grafschafter Carsharing. Afgestudeerd ingenieur Stephan Griesehop van het klimaatbeschermingsmanagement van het district Grafschaft Bentheim en productmanager Oliver Knispel
van mobileeee E-Carsharing testen de oplaadpunten samen met Gerhard Winter en Nils Schleper van de Nordhorn Zoo.