De dierentuin Nordhorn kon een vroeg paasgeschenk geven aan de EUREGIO-kliniek en de huisartsen in de provincie Bentheim. De EUREGIO-kliniek was enorm verheugd met de geschonken 1.800 beschermende pakken en 1.000 beschermende handschoenen. 300 paar zullen beschikbaar worden gesteld aan artsen in de provincie Bentheim. ‘’Onze dierenverzorgers, dierenartsen en horeca medewerkers maken vaak gebruik van beschermende pakken en beschermende handschoenen’’ zegt Nils Kramer, directeur van de dierentuin. ‘’Aangezien onze dierentuin op dit moment gesloten is voor bezoekers, is veel van onze beschermende kleding niet nodig en dus veel nuttiger voor de lokale artsen.

De dierentuin Nordhorn ontvangt momenteel veel steun uit de regio in de vorm van donaties en sponsoring en kan nu met deze donatie iets goeds terug doen voor de regio. Andreas Bernsen (hoofd inkoop van de EUREGIO-kliniek) is erg blij met de donatie en bedankt de dierentuin voor de schenking.

Dr. Markus Kirschner, voorzitter van de artsenvereniging Bentheim en Dr. Sigrid Leferink, voorzitter van het provinciale medisch netwerk, zijn erg verheugd over de steun van de dierentuin. Volgens Dr. Kirschner komt de schenking precies op het juiste moment. ‘’De voorraden worden snel uitgeput door de aanhoudende crisis, het is een geweldige ervaring voor ons artsen om steun te krijgen. Het moedigt ons aan om samen deze crisis het hoofd te bieden.