Oktober 2023 – Gratis toegang, een mooi programma en een verloting voor onze ondersteunings vereniging op de traditionle open dag.

Op zondag 5 november viert de dierentuin van Nordhorn voor de 28e keer in haar geschiedenis de traditionele dierentuindag. Zoals gebruikelijk is de toegang tot de familiedierentuin deze dag gratis voor alle bezoekers.

Net als in voorgaande jaren bieden dierenverzorgers, ambachtslieden, administratie, dierentuinschool, gastronomie en de vereniging die de dierentuin ondersteunt tussen 10.00 en 16.00 uur een gevarieerd programma voor jong en oud. Er zullen weer veel spannende informatiestands te vinden zijn, zoals die van de dierentuinschool en de Grafschafter Naturschutzrangern. Maar ook de infomobielen van de jagers en NABU Grafschaft Bentheim zullen er weer staan. Daarnaast is er op verschillende plekken een “kijkje achter de schermen van de dierentuin”, zoals bij een voedseltentoonstelling in de showvoederkeuken, in de bizonstal of in de stallen van de Afrikaanse dieren. In een natuurquiz op het soorten- en natuurbeschermings-netwerkkamp naast de dierentuinschool kunnen kinderen leuke prijzen winnen, zoals toegangskaartjes of kleine knuffels uit de dierentuinwinkel.

Dankzij de steun van de Niedersächsische Bingo-milieustichting kunnen bij een creatieve stand op de Vechtehof gratis kleipotten creatief worden beschilderd en met bloemenzaad of bieslook worden beplant. “Van zaad tot plant” – een mooie bijdrage aan de bescherming en het behoud van de lokale natuur.

Het dierentuinteam zorgt voor veel plezier op de vele speelplekken in het park. Ponyritjes en een springkussen maken de kleine dierentuingasten ook dolblij. De opbrengst van de spelen gaat ook dit jaar weer volledig naar de geldinzamelingsactie voor de nieuwbouw van de faciliteit voor de zeer bedreigde Amoerpanters.

Het is ook de moeite waard om een kijkje te nemen in de historische smederij, waar de vrijwillige smeden het ijzer in de smederij gloeiend heet zullen maken om het in het bijzijn van de bezoekers te bewerken De mandenvlechters van de vlechtwerkplaats demonstreren hun vaardigheden op of in het Nijnhuuser Schöppken.

Zoals elk jaar houden de ondersteunings vereniging van de Dierentuin een grote verloting in de cafetaria. De loterij komt ten goede aan de vereniging, die zoals elk jaar weer vele leuke prijzen heeft georganiseerd die op de dag zelf te winnen zijn. Zo gaan vele bezoekers aan het eind met volle zakken naar huis.