Februari 2023 – Alpaca’s, runderen, geiten en schapen krijgen jongen

Het is nog koud buiten, maar het jonge dierenseizoen in de dierentuin is begonnen! Een duidelijk teken dat de lente niet meer ver weg is. Het begon vroeg dit jaar met de geboortes in de familiedierentuin. Op 6 januari werden twee mannetjes geboren van de Zuid-Amerikaanse mara’s. De schattige cavia familieleden leven samen met de alpaca’s in een gemeenschappelijk inloopverblijf. Ook hun grote huisgenoten kregen hun eerste nakomelingen, want merrie “Carla” beviel begin februari van een zwart merrieveulen. De verzorgers hebben haar de naam “Nebula” gegeven. Omdat de kleine een navelbreuk heeft, wordt ze door de dierenarts behandeld en draagt ze momenteel een zilveren band om haar buik.

Jonge dieren op de Vechtehof

Ook enkele schapen- en geitenrassen hebben begin februari hun eerste lammere. gekregen. Op de Vechtehof zitten 7 Bentheimer Landschaflammeren met hun moeders in de hooischuur leven.
Vechtehof-boer Hinnerk neemt af en toe een lammetje in zijn armen en laat enthousiaste kinderen het aaien. Op hun weg verder door de dierentuin kunnen bezoekers ook de eerste lammetjes ontdekken tussen de indrukwekkend gehoornde Zackel schapen en Jakob schapen. Twee schattige geitjes onder de Nederlandse landgeiten leven op de Vechteboerderij.

De meisjes zijn goed te zien tijdens het spelen in de stal of in het buitenverblijf. In het naburige gebouw is de Altdeutsche Schwarzbunte Niederungsrind “Fraukje” op 16 februari bevallen van de grootste nakomeling van het jaar tot nu toe. Het kalfje is nog een beetje verlegen, maar zal binnenkort zeker net als haar vertrouwde moeder door de dierentuinbezoekers worden geknuffeld. Veel
schattige redenen voor een bezoek aan de dierentuin!

De dierentuin is elke dag geopend voor bezoekers vanaf 9 uur. Vanaf 01 maart weer tot 19 uur. Parkeren is gratis en gezinshonden zijn welkom bij een bezoek aan de dierentuin.

 

Fotos: Franz Frieling