De dierentuin is blij met dit vroege kerstcadeau

In het nieuwe verblijf van de stokstaartjes van de familiedierentuin is een vroeg kerstcadeau te bewonderen. De familie stokstaart geeft zichzelf en alle bezoekers van de dierentuin vier grappige jongen cadeau.

Als nieuwe attractie werd in het oude gedeelte van de dierentuin het verblijf van de stokstaartjes en de nieuwe rondweg dit jaar begin september geopend. Het samenbrengen van de mannetje en de vrouwtjes is boven verwachting succesvol verlopen en de familieplanning werd snel aangepakt. Zo werden op de eerste adventsdag, na 77 dagen draagtijd, vier gezonde jongen geboren.

Nadat de ouders hun kroost de eerste weken nog in het nest verstopt hielden, zijn ze nu voor alle bezoekers van de dierentuin te zien. Voorzichtig, maar nieuwsgierig verkennen de vier nu het warme binnenverblijf. Dat is goed te zien door de glazen voorruit.

De dierenverzorgers van de dierentuin zijn voorzichtig optimistisch dat alle vier de jongen zich verder goed ontwikkelen. De eerste kroost van de stokstaartjes in de dierentuin en de nieuwe samengestelde populatie staan echter, net zoals voor de geboorte, onder speciaal toezicht van de dierenverzorgers en de dierenarts.