Boerenmarkt, leven in de historische Vechte wereld en kinderactiviteiten in de familiedierentuin

In het weekend van 16 en 17 september 2023 vindt er een grote herfstmarkt plaats in de dierentuin van Nordhorn. Ook dit jaar zal er op 2 dagen een uitgebreid marktevenement plaatsvinden, met veel activiteiten in de groeiende historische Vechte wereld, informatiestands, een kinderprogramma en veel culinaire lekkernijen.

Net als vorig jaar zullen de NABU Grafschaft Bentheim, de jagersvereniging en het Landvolk aanwezig zijn met leuke infomobielen. Op de Vechte markt voor de bistro, op de bovenste Vechte weide en op het dorpsplein bij de dorpsslagerij bieden dit jaar meer dan 25 standhouders hun handgemaakte producten aan. Er is hier zeker voor elk wat wils!

Het leven in de Vechtwereld zal worden verrijkt door de Groafschupper Plattproaterkring e.V., die te vinden is in de Remise op het Vechtehof met muziek en verschillende activiteiten. Leden van “den Olden Tied” uit Nederland, alsook de dierentuin smeden en mandenvlechters zullen hun vaardigheden presenteren tijdens het weekend. In het Nijnhuuser Schöppken is een heel klederdrachtatelier te ontdekken.

In de lager gelegen Vechteweide kunnen kinderen ponyrijden of op het springkussen huppelen. Ook kunnen er kaarsen worden gemaakt op de herfstmarkt. In het weekend wordt de stokbroodhut opgestookt zodat bezoekers hun eigen heerlijke stokbrood kunnen bakken boven een knapperend vuurtje.

De eigen catering van de dierentuin biedt warm en koud eten en drinken aan op verschillende stations in de dierentuin, zodat de eigen keuken koud kan blijven.

Het programma van de grote herfstmarkt is op beide dagen te beleven van 10.00 tot 17.00 uur. Er gelden de normale toegangsprijzen voor de dierentuin en jaarkaarten zijn zoals altijd geldig.

 

Fotos: Franz Frieling