Sfeervolle markt geopend van 01.12. tot 10.12. en op 16 & 17.12.

Veel bezoekers kijken uit naar deze bijzondere kerstmarkt, omdat deze plaatsvindt op een bijzondere plek en ook het personeel van de dierentuin kijkt reikhalzend uit naar de start. Ook dit jaar nodigt de dierentuin van Nordhorn bezoekers uit rond zijn groeiende historische gebouwen voor een gezellige familiekerstmarkt. De bijzondere sfeer met veel kunst en ambachten te midden van een zee van lichtjes zullen kinderogen doen oplichten en de harten van volwassenen sneller doen kloppen. Van vrijdag 01.12. tot en met zondag 10.12. is de sfeervolle markt midden in de dierentuin geopend. En voor iedereen die er geen genoeg van kan krijgen, is er in het 3e adventsweekend (16 en 17 december) nog een verlenging.

“De adventstijd is een tijd van hoop, verwachting en licht!” zegt Dierentuindirecteur Dr. Nils Kramer. “Met het oog op de gespannen crisissituaties in de wereld hebben we er bewust voor gekozen om de kerstmarkt te houden en vooral kinderen vreugde en licht te brengen!” De toegangsprijs voor de kerstmarkt bleef stabiel ondanks de algemene prijsstijgingen. Het kaartje kost 6 euro online (kassa 7 euro) en is geldig vanaf 15.00 uur voor alle personen vanaf 4 jaar. Jaarkaarthouders betalen geen extra toegangsprijs. Mensen met een handicap en in het bezit van een ID-kaart kunnen voor €2 de dierentuin in. Wie de familiehond meeneemt naar de kerstmarkt in de dierentuin betaalt €1 aan de kassa.

De familiekerstmarkt in de dierentuin heeft inmiddels tot ver buiten de grenzen van de Graafschap Bentheim bekendheid genoten en wordt beschouwd als de ultieme markt met een bijzondere sfeer rond de historische gebouwen en een geslaagd totaalconcept met veel kunst en ambacht! “Met ons concept willen we alle gezinnen en vooral jonge kinderen in een feestelijke Kerstsfeer brengen,” zegt kerstmarktorganisator Heike Stevens.

Net als vorig jaar wordt de markt geopend met een sfeervol Festival of Lights op vrijdag 01 december. Rond 16.00 uur gaat boer Hinnerk op pad met de verlichte ezel Titus, vergezeld door de protestantse padvinders met het vredeslicht van vorig jaar, evenals het oecumenische kinderkoor Veldhausen/Osterwald in de richting van de levende kerststal. De kraampjes op de kerstmarkt openen dan voor het eerst hun deuren voor de komende 10 dagen. Op de kraam van de Förderverein Tierpark Nordhorn e.V. kan op de openingsvrijdag van vanaf 16.00 uur naar hartenlust gedobbeld worden.

In het weekend is de markt open vanaf 14.00 uur en doordeweeks vanaf 16.00 uur. De laatste toegang is elke dag rond 19.00 uur. De kerstmarkt is open tot ongeveer 20.00 uur. In de feestelijk verlichte houten hutten op de kerstmarkt presenteren verschillende regionale aanbieders zich met handgemaakte en met ambachtelijke producten. Het culinaire aanbod van de gastronomie van de dierentuin is overal op de markt te vinden. Het Heuerhaus en de oude Borggrevesaal zijn ook geïntegreerd in het totaalconcept. Het aanbod bestaat voornamelijk regionale producten met vlees van de eigen dieren van de dierentuin. En als je wilt genieten van je glühwein in een gezellige strandstoel met kerstmuziek dan ben je bij de kerstmarkt in de familiedierentuin sowieso aan het juiste adres. Als extra hoogtepunt zijn de Kerstman en Sinterklaas weer uitgenodigd en zij zullen alle kinderen op de drie zondagen (3, 10 en 17 december) van 14.00 tot 17.00 uur bezoeken en een kleinigheidje uitdelen en luisteren naar hun wensen. Op de zaterdagen vanaf 14.00 uur zullen de imkersvrouwen en de lezers van de stadsbibliotheek de populaire waskaarsjes draaien en kerstverhalen vertellen. Voor het eerst kunnen geïnteresseerde kinderen zich ook inschrijven om een knapperig huisje te maken. Kaartjes hiervoor zijn verkrijgbaar in de online shop van de
dierentuin.

Een nieuwe toevoeging aan het programma is een gratis schattenjacht voor kinderen. De briefjes voor deelname hieraan vindt u bij de ingang van de dierentuin. De ingevulde strookjes kunnen worden ingeleverd via Santa’s brievenbus in de oude Borggrevehal. Er worden leuke prijzen verloot en de winnaars krijgen schriftelijk bericht. Op de meeste dagen van de markt zullen de vrijwilligers van de historische smederij ook met hun hamers zwaaien en zal het ambachtelijke team van de Nijnhuuser Schöppkens samen met de kinderen mooie kerststukjes maken in de oude Borggrevesaal.

Vanwege het grote aantal bezoekers worden alle inwoners van Nordhorn verzocht om met de carpool of het liefst met de fiets naar de kerstmarkt te komen! Wegwijzers en extra bewegwijzering wijzen je de juiste weg. Er zal ook een pendeldienst zijn op alle drie de weekenden van 16.00-20.00 uur. De haltes zijn het station van Nordhorn, de parkeerplaats bij het Delfinoh en de achterkant van het entreegebouw van de dierentuin.

Regelmatige informatie en foto´s op
www.instagram.com/tierparknordhorn/ of onder
www.facebook.com/TierparkNordhorn.
Kaartjes voor de markt of de krokante huisknutsel zijn verkrijgbaar bij
https://shop.tierpark-nordhorn.de/