Grote kinderdag met rommelmarkt en veel attracties in de familie dierentuin

Op zondag 02.07.2023 is dierentuin Nordhorn weer helemaal in handen van de kinderen, want op deze dag houdt de familiedierentuin zijn populaire kinderdag.
De hoofdattractie is traditiegetrouw de grote kinderrommelmarkt. Vanaf de ingang tot de speeltuin van de dierentuin bieden kinderen en hun ouders vanaf 9 uur ‘s ochtends
“kinderrommel” te koop aan. Omdat de rommelmarkt zich op het terrein van de dierentuin bevindt, moet je natuurlijk de toegangsprijs voor de dierentuin betalen. Voor jaarkaarthouders is het evenement, zoals altijd gratis.
Maar er is nog veel meer te beleven op deze dag in de Zoo aan de Heseper Weg. Zoals altijd op kinderdag presenteren de leden van de imkervereniging Grafschaft Bentheim hun werk in de dierentuin aan en laten hun werk in de bijenstal zien. Natuurlijk ligt de nadruk op het hoofdproduct honing, het belangrijkste product van de bijenteelt. Het productieproces van honing live wordt getoond aan alle geïnteresseerde bezoekers.

Volgende alstublieft!

Ook dit jaar wordt de kinderdag gekoppeld aan de knuffeldierenkliniek. In de Treckerremise kunnen kinderen van 10.00 tot 17.00 uur hun kleine en grote knuffeldieren aanbieden aan de knuffeldierenkliniek en ze laten onderzoeken zoals in een echte kliniek. Het maakt niet uit of hun harige vriend buikpijn heeft of een gebroken poot – de artsen in de knuffeldierenkliniek hebben een oplossing voor elke kwaal. Alles werkt net als in een echte dierenartspraktijk: voor kleine noodgevallen, d.w.z. knuffeldieren die zwaar beschadigd zijn, is er zelfs een
“operatiekamer”. Behandeld met pleisters, spuiten, verband en voorzien van medicijnen, zijn Teddy & Co. er zeker van dat ze zich snel weer beter voelen. Op het bovenste gedeelte van de Vechteweide zullen reddingswerkers hun werk presenteren op een manier die geschikt is voor kinderen, zodat de kinderen het op een speelse manier kunnen begrijpen. Ook het gebied van de grote beneden Vechte weide zal op deze dag gevuld zijn met leven: Kaarsentrekken, springkussens voor kleine en oudere kinderen en ponyritjes – hier is geen ruimte voor verveling.
De Ondersteunde Vereniging van het Tierpark zorgt ook dit jaar weer voor pret met de populaire chocolademachine. De voorleesmentoren van de bibliotheek van Nordhorn zijn ook van de partij en zullen dit jaar voorlezen in de goede verhalen in een gedeelte van ons Vechtehof.
Ga voor meer informatie naar www.tierpark-nordhorn.de

 

Fotos: Franz Frieling