Familie uit Moormerland heeft bij de naamwedstrijd gewonnen

Hij is nog, heel knuffelig en heeft een lange witte neus. En vanaf vandag heeft hij ook een naam. Fernando heet de witsnuitneusbeer die op 1 juli in de dierentuin werd geboren. In Duitsland zijn deze soort neusberen alleen nog in de dierentuin Magdeburg en in Halle te zien. En in Europa hebben naast de dierentuin Nordhorn alleen de dierentuin Belgrad en Magdeburg dieren om te fokken.

De dierentuin Nordhorn heeft na de geboorte van het eerste nakomeling van deze zeldzame soort neusbeer voor een wedstrijd voor een naam opgeroepen. Meer dan 100 voorstellen hebben wij ontvangen. En omdat “Fernando” van acht personen gewenst word, moest de winnar gelot worden. Familie de Buhr uit Moormerland had geluk en is vanaf nu in het bezit van een jaarkaart en zijn nu ook peetouders voor één jaar van deze dieren. Een dier te adopteren is een goede mogelijkheid om met het lievelingsdier in contact te komen. Een keer per jaar worden alle adoptie-ouders uitgenodigd hun adoptie-dier te bezoeken en kunnen informaties direct van de dierverzorgers ontvangen.

Bij de volgende adoptie-dag in 2016 zouden Elke en Fred de Buhr met hun kinderen Hendrik (9 jaar) en Hanna (6 jaar) aanwezig zijn. Tot nu hebben ze de dierentuin ongeveer twee keer per jaar bezoekt. Met de nieuwe jaarkaart zouden ze zeker nu vaker langs komen en de witsnuitneusberen en de andere 1700 dieren in de dierentuin bezoeken.