“Alles klopte! Onze prachtige dierentuin, het gevarieerde programma van de medewerkers en het heerlijke weer!”volgens Saskia Reurik van het organiserende team van de Nordhornse familiedierentuin. “Meer dan 10.000 duizend bezoekers, dat is fantastisch, we zijn heel blij!”

Al voor de 21-ste keer vierde de dierentuin van Nordhorn zijn “dierentuindag”. Op deze open dag is niet alleen de entree gratis maar zetten de medewerkers zich in om een gevarieerd programma te bieden. Het programma van de dierverzorgers, de werklieden, de directie, de dierentuinschool, de horeca en de vriendenvereniging werd erg op prijs gesteld. In de familiedierentuin stonden informatiestands van de dierentuinschool, de natuurbeschermingsrangers, de vereniging “red de mandril”en de jachtvereniging en bovendien een interessante expositie over wol. Ook was er achtergrondinformatie over de huidige luipaardencampagne. Op een aantal plaatsen kon je een kijkje achter de coulissen nemen, bijvoorbeeld in de spiksplinternieuwe showvoederkeuken, de dierenartspraktijk en in de stallen van de Afrika-dieren.

“Met deze open dag bieden wij iedereen de mogelijkheid om met een gesloten portemonnaie de familiedierentuin te bezoeken!”zei persvoorlichter Ina Deiting.”Als we met zo’n dag iets voor de regio kunnen betekenen, doen we dat graag!”.

Meer dan 10.000 bezoekers op één dag kreeg de dierentuin van Nordhorn in zijn 65-jarig bestaan nog nooit. “We hebben wel eens rond de 8.000 bezoekers gehad, maar 10.000 is een absoluut dagrecord. Wij zijn blij dat alles zo goed is verlopen en verheugen ons al op volgend jaar”.