De Dierentuin Nordhorn verwelkomt jaarlijks een half miljoen gasten, waarvan een groot deel uit Nederland komt. De dierentuin is daarmee van betekenis voor zowel Duitsland als Nederland en draagt graag bij aan de grensoverschrijdende samenwerking.
Om nu en in de toekomst goed aan te sluiten bij de wensen van bezoekers wordt er momenteel een enquête afgenomen onder bezoekers van de dierentuin. Deze is ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse studente Judith Koop.
Naast het bezoek aan de dierentuin wordt ook gevraagd wat bezoekers aan de dierentuin nog meer hebben gedaan. Zo biedt het onderzoek inzicht in meer dan alleen de ervaring in de dierentuin. Dit kunnen activiteiten zijn zoals tanken of boodschappen doen, maar ook een museumbezoek of een verblijf op een vakantiepark in de regio. Ook worden door Judith gebruikt als input voor haar afstudeerscriptie.

Praktische zaken
Het invullen van de enquête duurt ongeveer 5 minuten en deelnemers maken bovendien kans op een familiedagkaart voor de Dierentuin Nordhorn. De Nederlandse enquête is te vinden op de website van Dierentuin Nordhorn en is geopend tot 27 november 2020. Enquête: bit.ly/TierparkNordhorn 

Over Judith Koop
Ze is een studente International Business & Languages en studeert aan Saxion Hogeschool. Ze woont in Enschede en vertelt hier meer over haar afstudeeronderzoek.