Open Dag

10 november 2024, 10-16 uur

Zondag 6 november houdt de Nordhornse dierentuin al voor de 29-ste keer in zijn geschiedenis open huis. De entree in de familiedierentuin is deze dag, zoals gebruikelijk, voor iedereen gratis.

De medewerkers van de dierentuinorganiseren ook dit jaar weer een gevarieerd programma. Dierverzorgers, ambachtslieden, directie, dierentuinschool, horeca en de vereniging van vrienden nodigen tussen 10.00 en 16.00 uur alle geïnteresseerden en vrienden van de dierentuin uit om de familiedierentuin te bezoeken.

Er zijn informatiestands van de dierentuinschool, de natuurbeschermingsrangers, de vereniging “Rettet den Drill”, en de jachtvereniging evenals een stand waar achtergrondinformatie over de actuele luipaardcampagne gegeven wordt. Ook partner van de dierentuin nemen aan de open dag deel. Op een aantal plaatsen kunt u een “blik achter de coulissen”werpen, zoals bijvoorbeeld in de show-voederkeuken, of in de stallen bij de Afrika dieren of in de dierenartspraktijk. Bij de dierentuindag-rally voor kinderen kunnen leuke prijzen uit de dierentuinshop worden gewonnen.

Op veel plaatsen, verspreid in de dierentuin, zorgt het dierentuinteam voor veel plezier voor jong en oud. Zo worden, behalve het vanouds gewaardeerde en populaire chocoladezoenenwerpmachine en het dubbeltjes gooien naar chocola, ook andere spelletjes gespeeld. De inkomsten uit spelactiviteiten gaan dit jaar weer volledig naar de campagne voor het bedreigde luipaard.