Pasen is normaal één van de drukste tijden in de dierentuin Nordhorn. Veel jonge, net geboren dieren, de bloeiende natuur en diverse activiteiten trekken duizenden bezoekers naar de dierentuin aan de Heseper weg. Maar wat gebeurd er op dit moment nog allemaal in de dierentuin?

De jonge dieren zijn er, de natuur is volop in bloei, maar bezoekers mogen de dierentuin niet in. Alle paas activiteiten in de dierentuin werden geannuleerd, de paasbrunch in de herberg ‘’De MalleJan’’ en de traditionele eierenjacht die sinds het ontstaan van de dierentuin al gehouden wordt. Alle activiteiten kunnen dit jaar niet doorgaan. Het evenemententeam voor de paasactiviteiten moest dit jaar dan ook de paashazen afzeggen.

De maatregelen die zijn genomen om het coronavirus tegen te gaan, zijn absoluut correct, maar de financiële schade voor de dierentuin is enorm. Alle medewerkers zijn altijd blij wanneer na de lange winterperiode het park weer in een frisse lentegloed schijnt en de vele bezoekers genieten van de jonge dieren en bloeiende natuur. De dierenverzorgers, ambachtslieden en het marketingteam proberen tegenwoordig de dierentuin bij de mensen thuis te brengen door middel van social media.

Er komt natuurlijk ook een tijd na corona en dan kijken we uit naar alle talloze gasten die onze dierentuin weer mogen bezoeken! Tot die tijd houden we iedereen op de hoogte via onze website www.dierentuin-nordhorn.nl, via onze Facebook op www.facebook.com/Dierentuin.Nordhorn/ of via ons Instagram account www.instagram.com/tierparknordhorn/.