De wol moet eraf – Schapen scheren om naar te kijken

Schapen zijn huisdieren en voorzien ons mensen van melk en vlees en natuurlijk van wol. Het haar van onze schapen blijft groeien, net als ons eigen haar, zodat de dieren meestal één keer per jaar geschoren moeten worden.
De vele schapen in de dierentuin van Nordhorn worden op zaterdag 27 mei van hun warme wol ontdaan. Het scheren van de schapen vindt plaats op het oude bedrijfsgebouw, nabij de voederkeuken.
De friese Lieuwe Bauke Regnerus en een collega hebben zeker hun handen vol, want veel meer dan 200 schapen van verschillende rassen wachten op een kappersafspraak bij hem. En het beste is – kijken wordt aangemoedigd!
De ingang van het oude bedrijfsgebouw is tussen de voederkeuken en de eendenvijver. Lieuwe zal zeker de gelegenheid krijgen om tijdens het werk het een en ander uit te leggen – als hij al te verstaan is, want hij is ten eerste een echte Fries en omdat de schapen na het scheren niet meer te herkennen en elkaar opnieuw moeten vinden, zal het een hele kluif worden in de dierentuin tussen al dat geblaat.