Meer kunstnijverheid, langere openingstijden en gratis entree vanaf 16.00 uur

De sfeer was vorig jaar op de kerstmarkt in de dierentuin uitstekend en het concept om in de omgeving van de historische gebouwen een mooie kerstmarkt voor de hele familie te organiseren, was erg geslaagd. Meer dan 25.000 bezoekers bezochten in negen dagen de stemmige markt en met name kleine kinderen raakten in een feestelijke kerststemming. De kerstmarkt moet ook dit jaar weer een echte familie-kerstmarkt zijn.
Na het succes van 2015 wil de familiedierentuin doorgaan en daarom is de markt dit jaar nog verder uitgebreid. Op het terras bij de historische Vechtehof met het restaurant “De MalleJan”zijn verschillende kunstnijverheidstands te vinden zijn. De infrastructuur rond de horeca is verbeterd waardoor ook op de piekuren alle kerstmarktbezoekers gebruik kunnen maken van het culinaire aanbod, zonder lang te hoeven wachten.
De kerstmarkt wordt gehouden van zaterdag 3 tot en met zondag 11 december. In de weekends is de kerstmarkt vanaf 11.00 uur en op werkdagen vanaf 16.00 uur geopend. Rond 19.00 uur worden de laatste bezoekers toegelaten. De kerstmarkt is tot zeker 20.00 uur open, bij de after-work avond op woensdag zelfs tot zeker 21.00 uur. De entree is iedere dag vanaf 16.00 uur gratis. Een gift voor de luipaardcampagne is welkom.
In de feestelijk verlichte blokhutten presenteren verschillende regionale verkopers hun kunstnijverheidsproducten. Het culinaire aanbod van het historische restaurant vind u op de markt, in het gezellige restaurant, in de Vechtehof en in het Heuerhaus en bestaat op de eerste plaats uit regionale producten zoals braadworst van het Bentheimer varken,wafels, warme dranken en nog veel meer. En wie van de glühwein eens gezellig wil genieten, in een strandstoel gezeten met kerstmuziek op de achtergrond, is in de familiedierentuin precies op de goede plek.
“Een kerstmarkt in de dierentuin zonder kribbe met echte dieren – dat kan natuurlijk niet”volgens Heike Elkemann, organisator van de dierentuinkerstmarkt. “En daarom zijn er niet alleen blokhutten met allerlei mooie producten en lekkernijen te vinden maar ook een kribbe met Maria, Jozef, en het kerstkindje, omringd door levende dieren.
Net zoals in voorgaande jaren nodigt de familiedierentuin op woensdag 7 december met name de werkende mens uit voor een Feierabendglühwein op de kerstmarkt, voor een gunstige prijs.
De Kerstman zal er beide zondagen weer zijn. Vanaf 11.00 uur verheugt hij zich er op om alle kinderen met een kleine verassing in de zaal van het voormalige restaurant Borggreve te begroeten en naar hun wensen te luisteren. In de ruimtes die onlangs door de dierentuin in gebruik zijn genomen zullen, op zaterdag en zondag, ook mooie kerstverhalen voorgelezen worden door mensen van de bibliotheek. Op zaterdag zijn bovendien de imkervrouwen voor de eerste keer op hun nieuwe plek om de populaire waskaarsen te draaien.
Alle medewerkers van de dierentuin verheugen zich al op de stemmige verlichting. De historische gebouwen en de oude bomen worden feestelijk verlicht en heel veel kerstbomen zullen de markt completeren. Actuele informatie en foto’s vind u op www.facebook/TierparkNordhorn.