November 2022 – Kerstmarkt voor het hele gezin van 02.12. tot 11.12. en van 17.12. tot 18.12.

Kerstmarkt voor het hele gezin van 02.12. tot 11.12. en van 17.12. tot 18.12.

Ook dit jaar vind in dierentuin Nordhorn de kerstmarkt plaats. Het decor van historische gebouwen, de bijzondere atmospheer, de vele ambachtelijke handwerk produkten en de sfeervolle belichting maken van onze kerstmarkt een bijzondere  beleving voor jong en oud. Geopend is onze sfeervolle kerstmarkt van Vrijdag 02.12. tot en met Zondag 11.12.. En voor wie dat nog niet genoeg is nog een keer op 17. en 18 December.

“De Advent tijd is een tijd van hoop, verheugung en van licht”. Zo omschrijft dierentuin directeur Nils Kramer de tijd vlak voor kerst. “ Juist in deze moeilijke tijd die we met zen allen doormaken hebben we besloten de kerstmarkt plaats te laten vinden om vooral de kinderen vreugde en licht te kunnen schenken”

De afgelopen jaren heeft de dierentuin veel geinvesteerd in energie zuinige belichting. Hierdoor kan ondanks de actuele ontwikkelingen op de energie markt ook dit jaar het “feest van het licht” in de dierentuin plaatsvinden. Verandering van de belichtingstijden en de manier van aan – en uit schakelen maakt het voor de dierentuin mogelijk nog zuiniger met energie om te gaan.

“We zijn heel blij dat we dankzij deze maatregelen de entree prijs ten opzichtige van vorig jaar niet hoeven te verhogen”. Zegt Kramer.  Online tickets zijn voor schlechts 6 Euro per persoon verkrijgbaar. Aan de kassa voor 7 Euro.  De prijzen zijn geldig vanaf 15 uur en gelden vanaf 4 jaar. Abonnementhouders hoeven geen extra entree te betalen. Honden mogen voor 1 Euro mee naar binnen. Klik hier voor online tickets.

De kerstmarkt in Dierentuin Nordhorn is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een zeer poulaire atractie en trekt zelfs mensen van ver buiten de “Grafschaft” aan. De bijzondere sfeer rondom de historische gebouwen en de vele kraampjes met schitterende handwerk – en kunst artikelen maken deze markt zo speciaal en geliefd. Vorig jaar hebben door de toen geldende corona regels veel minder mensen de kerstmarkt bezoekt als de jaren ervoor.” We hopen dit jaar weer dezelfde aantallen bezoekers te kunnen begroeten als voor corona” zegt Heike Stevens die de kerstmarkt in de dierentuin organiseert.” We willen onze bezoekers en vooral de kleine kinderen een feestelijk kerstgevoel geven”. zegt Stevens.

Op vrijdag 2 December wordt de kerstmarkt net als vorig jaar geopend met een sfeervol lichtfeest. Om circa 16 uur wordt de markt geopend door boer Hinnerk en zijn verlichte Esel Titus. Samen met de padvinders en het kinderkoor Osterwald/Veldhausen brengen ze het vredeslicht naar de levende kerststal. Ook de kramen gaan dan voor het eerst open. Bij de kraam van de vereniging van vrienden van de dierentuinn kan op de openingsdag  bovendien vanaf 16 uur naar hartelust gedobbelt worden.

De kerstmarkt vind plaats van 2 tot en met 11 December. Daarna nog een keer op 17 en 18 December. In het weekend opent de markt om 11 uur en doordeweeks om 16 uur. Bezoekers kunnen dagelijks tot 19 uur naar binnen. De kerstmarkt is elke dag tot minstens 20 uur geopend. In de vele feestelijk verlichte houten kramen worden verschillende handwerk – en kunst produkten aangeboden. In het gezellige Restaurant “de Mallejan” en het bistro “Mont Blanc” kunnen de bezoekers met heerlijke regionale gerechten culinarisch gezien hun hart op halen. Verder zijn drankjes verkrijgbaar in de “Saal Borgreve”. Ontspan bij kerstmuziek met een heerlijk glas Gluhwein of een van de vele andere versnaperingen.

Ook de kerstman is dit jaar weer van de partij. Kinderen kunnen hem op de drie zondagen (04., 11., en 18.12.) begroeten in de “Saal Borgreve”. De kerstman heeft voor elk kind een kleine verrassing. Maar dat is niet het enige wat de kinderen in “Saal Borgreve” kunnen beleven. Op de zaterdagen vanaf 14 uur worden er door voorlezers van de Stadbiblioteek kerstverhalen voorgelezen en kunnen kinderen samen met de imker vrouwen zelf kaarsen maken uit bijenwas.

De medewerkers van de dierentuin verheugen zich er alweer op de bezoekers te mogen begroeten op de kerstmarkt met zijn sfeervolle belichting. De historische gebouwen en oude bomen gehuld in feestelijke verlichting en de vele kerstbomen maken deze markt tot een unieke beleving voor jong en oud. Fotos en informatie ziin te vinden op: www.facebook.com/TierparkNordhorn

 

Fotos: Franz Frieling