Zomeravond met multivisieshow, musical “Anatevka” en gratis toegang

Sfeervolle landschappen, indrukwekkende portretten van mensen uit verschillende culturen en fascinerende dierenbeelden documenteren de diversiteit en ongelofelijke schoonheid van onze planeet. Maar alles verandert en is onderhevig aan de drastische veranderingen van het klimaat.
“Natural Wonder Earth – Our Changing World” is een show van fotograaf Markus Mauthe gepresenteerd door Greenpeace en live gepresenteerd door Geert Schroeder op verschillende locaties in Duitsland.
Op donderdag 24.08.2023 komt Geert Schröder met deze live fotoshow ook naar de dierentuin in Nordhorn.
Tijdens de virtuele reis rond de wereld met de beste foto’s en video’s van de natuurfotograaf en milieuactivist Markus Mauthe, begrijp je het verband tussen de relevante ecosystemen en hun invloed op het wereldklimaat. De beeldreis blikt terug op de ontwikkeling van de afgelopen 50 jaar en toont de drastische veranderingen op onze planeet en de bijbehorende gevaren.
De multivision show wordt gepresenteerd op een groot scherm. Niet alleen de indrukwekkende beelden, informatieve graphics en de sfeervolle muziekpassages maken deze live fotoshow tot een audiovisuele belevenis, maar vooral de beeldende uitleg en persoonlijke verhalen van de spreker, Geert Schroeder, die live verslag doet ter plekke.
Als het weer het toelaat, zal deze “zomerbioscoop” van een speciaal soort plaatsvinden in de open lucht op het grasveld achter het restaurant “De MalleJan”. Anders verhuist de multivisieshow naar de zaal naast de bistro “MontBlanc”. De show begint om 20.45 uur.

Anatevka – Fiddler of the roof

Maar er is nog meer te beleven op de zomeravond in de dierentuin met gratis toegang vanaf 18.00 uur! Op 29 en 30 september 2023 wordt de musicalproductie “Anatevka – Fiddler on the roof” opgevoerd in de concert- en theaterzaal in Nordhorn. Dit prachtige, spannende en internationale project met amateuracteurs, koorleden en dansers uit Duitsland en Nederland is tot stand gekomen in samenwerking met een geweldig organisatieteam rond producent Roxine Engelbarts. “Anatevka” is een productie met een hoog muzikaal niveau.
Het verhaal speelt zich af in het kleine dorpje Anatevka in de Oekraïne rond 1905, waar de Joodse melkboer Tevje woont met zijn vijf dochters en zijn vrouw Golde. In het dorp wordt één ding heel belangrijk gevonden: traditie. Dit maakt het toneelstuk perfect geschikt voor het ensemble van de “Vechtewelt” in de dierentuin van Nordhorn. Op deze avond worden delen van het stuk opgevoerd om 18.15 en 19.15 uur op de Vechtehofplatz. Het is een ontroerend toneelstuk over loskomen van afhankelijkheid, onafhankelijk worden, maar tradities niet vergeten – begeleid door vrolijke maar ook melancholische muziek, met delen van seculiere, traditionele Joodse muziek.
Met zowel “Anatevka” als de multivisieshow “Natural Wonders of the Earth” beleven gasten in Zoo Nordhorn een avond vol muziek, dans, drama en humor tegelijk, met verhalen die niet actueler konden zijn: hopen op het beste in een onrustige wereld.
De catering van de dierentuin zorgt voor drankjes en hapjes op deze zomerse avond in de familiedierentuin. De dierentuin is open tot 23.00 uur en de toegang is gratis vanaf 18.00 uur. Het zogenaamde oude park van de dorpsslagerij sluit om 19.00 uur, maar het voorste deel van de dierentuin inclusief de “Vechtewelt” blijft natuurlijk open tot het einde van de avond.