Op het traditionele zoonight gaat het feest door tot het donker wordt: kleurrijk voorprogramma voor jong en oud

Genieten van een warme zomeravond met een gevarieerd programma in een heel bijzondere sfeer – daarvoor nodigt de dierentuin je dit jaar uit op zaterdag 5 augustus van 16.00 tot 23.00 uur. Het zomerfestival verrast bezoekers met een gevarieerd programma en verschillende acteurs. Met cocktails en vele culinaire lekkernijen wordt het fysieke welzijn optimaal verzorgd. De gereduceerde speciale toegangsprijs bedraagt €7 voor volwassenen en €5 voor kinderen vanaf 4 jaar vanaf 16.00 uur, hoewel jaarkaarten natuurlijk ook geldig zijn.
Voor de jongeren is er van 16.00 tot 18.00 uur een heel speciaal programma. Kinderliedjesschrijver Christian Hüser speelt geweldige live muziek om mee te zingen. Daarnaast kunnen de kinderen hun coördinatie en behendigheid testen in “Tom’s Playbox”. Van stelten tot waterfietsen en werpspelletjes, de kinderen kunnen vrij of onder begeleiding kleine opdrachten op de toestellen uitvoeren.
Vanaf ongeveer 19.00 uur zal “DJ K” de dierentuin tot 23.00 uur aan het dansen krijgen op de Vechtweide achter restaurant “De MalleJan”. Hij brengt een kleurrijke mix mee. Hij zal een bonte mix draaien van de jaren zeventig tot begin jaren twintig.

Gegarandeerd iets voor iedereen

Populaire programmapunten zoals het bakken van brood op stokjes mogen natuurlijk niet ontbreken op ons zomerfestival. Iedereen wordt uitgenodigd om zijn eigen stokbrood te bakken in de buurt van de dorpsslagerij. Aan de andere kant is de lager gelegen Vechtweide dé plek om te sporten. Twee springkussens staan klaar voor gebruik door de kinderen. Na het ravotten staan onze Vrienden van de Dierentuin klaar om kleurrijke motieven op de gezichten van onze kleine gasten te schilderen. Dierentuinbezoekers kunnen hun eigen kaarsen maken in de hooischuur op het Vechtehof. Er is ook iets te beleven en te ontdekken in het handwerkatelier en de historische smederij. Een zoete traktatie voor tussendoor is verkrijgbaar bij de stand van Mandel Braun. Zoals bekend hebben zoetigheden hun eigen maag, want geen enkele bezoeker van de dierentuin mag op deze avond hongerig of dorstig achterblijven. De catering van de dierentuin zal tal van lekkernijen aanbieden op verschillende buitenstations. Ook onze cafetaria is die avond tot 20.30 uur geopend. Wie tussendoor even de benen wil strekken, kan nog tot 20.30 uur de hele dierentuin verkennen voordat het oude park vanuit de dorpsslagerij ‘s avonds sluit.

 

Fotos: Franz Frieling & Wilfried Jürges