Amfibieënhuis

In een gebouw tegenover de zeehonden hebben in 2008, “het jaar van de kikker”, verschillende amfibieën onderdak gevonden. Er zijn ongeveer 6000 soorten amfibieën, zoals kikkers, padden, salamanders en olmen. Sinds 1980 zijn er al 122 soorten verdwenen en bijna 500 soorten worden met uitsterven bedreigd. De wereldorganisatie van dierentuinen en aquaria (WAZA) heeft daarom, samen met de natuurbeschermingsorganisatie IKCN, het project “De Ark van de Amfibieën” in het leven geroepen.

Deze zet zich wereldwijd in voor doeltreffende maatregelen ter bescherming. In het kader van het project “Dier onder de Loep”, dat in samenwerking met het natuurhistorisch museum Natura Docet Wonderryck Twente in Denekamp (NL) werd uitgevoerd, werd een tentoonstelling met levende dieren rond dit thema opgezet. In de loop der jaren is dit aangevuld met een aantal terraria. Nu leven er in het amfibieën-reptielenhuis de volgende diersoorten: Sissende kakkerlak, Kongo-rozenkever & Tanzania rozenkever, Afrikaanse reuzenmiljoenpoot, Wandelende takken, Chinese vuurbuikpad, Axolotl.

Meer informatie over de dieren vindt u hier in het duitse Zootier-Lexikon: Chinesische Rotbauchunke, Kongo-RosenkäferAfrikanischer Riesentausendfüßer, Strumpfbandnatter, Axolotl und Madagaskar Fauchschabe.

Bent u geinteresserd een van de dieren te adopteren? Kijk hier.