De prairiehondenkolonie

Via een mooi beekje kom je, direct achter de entree, bij de kolonie prairiehonden.

 

Prairiehonden

Helaas leven er momenteel geen prairiehonden in de dierentuin. De faciliteit wordt tijdelijk bewoond door Duitse reuzen.

Het royale verblijf van onze zwartstaartprairiehonden ( Cyonomys ludovicianus) kan door de bezoekers via 2 sluizen bezocht worden. “Honden”heten deze grondeekhoorns, die op de prairie van Noord-Amerika tot Mexico voorkomen, vanwege hun blaffende waarschuwingsroep. Zoölogisch gezien zijn het knaagdieren. Boeren hebben ze fanatiek bestreden, omdat men dacht dat ze schadelijk waren voor de landbouw. Ze bewonen nu nog maar 2% van hun oorspronkelijke gebied. Prairiehonden houden geen winterslaap. Ze hamsteren voedsel in hun holen voor het koude jaargetijde en maken bij mooi weer uitstapjes in de sneeuw.

 

Schildpaddenvijver

In een grote vijver, aan de rand van het erachter gelegen prairiehondenverblijf, leven verschillende sierschildpadsoorten, met name de moerasschildpadden (Emydidae). Deze hebben hun natuurlijke verspreidingsgebied in Noord-Amerika.
Je kunt ze hier niet alleen bij het zonnebaden op de boomstammen zien, maar ook door een glazen wand bij het onderwater zwemmen. Niet zelden zie je dan ook een school, weliswaar inheemse rietvoorns (Scardinius erythrophthalmus), door het heldere water zwemmen.

Bent u geinteresserd een van de dieren te adopteren? Kijk hier.

Aanvullende informatie vindt u hier in het duitse Zootier-Lexikon: Präriehund  Schmuckschildkröte Höckerschildkröte