De kinderboerderij bij de speeltuin

Bij de kinderboerderij naast de speeltuin, leven huisdieren die gewend zijn aan veelvuldig contact met de dierentuinbezoekers.
Kinderboerderijen horen tegenwoordig tot de belangrijkste voorzieningen van een dierentuin. Door de mogelijkheid om van heel dichtbij dieren te ervaren, helpt het om een onbevangen, positieve relatie met dieren te ontwikkelen, die voor veel kinderen en ook voor volwassenen in de huidige tijd niet zo vanzelfsprekend is. De zorg, dat je de dieren van een kinderboerderij voor de kinderen moet beschermen, is ongegrond. Observaties in een kinderboerderij hebben aangetoond dat in 95% van de gevallen het contact tussen dier en mens door de dierentuinbezoeker en niet door het dier beëindigd wordt.
In de dierentuin van Nordhorn kom je heel dicht bij dwerggeitjes en vertegenwoordigers van het kleinste schapenras ter wereld de ouessantschapen. Vooral als je een zakje voer meeneemt, dat je bij de kassa hebt gekocht of als je ze met de aanwezige borstels lekker verwent. Ook dwergezels wonen hier. Deze mogen helaas niet worden gevoerd maar zijn blij geaaid te worden.
Andere bewoners van de kinderboerderij zijn cavia’s en dwergkonijntjes die zowel binnen als buiten een groot gemeenschappelijk verblijf hebben. Vogelvrienden vinden op het boerenerf de kleine Antwerpse baardkrielen, die op de paden lopen.

Bent u geinteresserd een van de dieren te adopteren? Kijk hier.

Meer informatie over de dieren vindt u hier in het duitse Zootier-Lexikon: Hauskaninchen Ouessantschafe Zwergesel Hausmeerschweinchen Bartzwerge