Noord-Amerika

In 2010 kon het wapendier van de dierentuin een royaal nieuw verblijf, in de buurt van de entree, betrekken. Het werd grotendeels door de vereniging van vrienden van de dierentuin e.V. gefinancierd. Weinig later kwamen er ook halsbandpecaris en neusberen in het Noord-amerikaverblijf.

Bosbizon

Voordat de Europeanen Noord-Amerika veroverden, werd het land bevolkt door 60 miljoen bizons. Rond 1890 waren er, door de intensieve jacht, nog nauwelijks 1000 dieren in leven. Daarbij ging het vooral om de steppenbizon (Bisons bison bison). Van de zeldzame ondersoort bosbizon (Bison bison altha bascae) leefden er rond 1900 nog slechts ongeveer 250 dieren in de Canadese wouden.

 

Pecari’s

Halsbandpecari’s horen tot de familie van de navelzwijnen en leven in Noord- Midden en Zuid-Amerika. Zij leven in groepen van ongeveer 20 dieren. De leider is een dominant vrouwtje. Via een navelachtige klier op de rug kunnen ze een muskusachtig secreet afscheiden, waarmee ze hun leefgebied en alle dieren van de groep markeren.

 

Witsnuitneusbeer

Terwijl de zuidelijke neusbeer relatief vaak in dierentuinen te zien is, worden fokgroepen van witsneutneusberen (Nasua narica) in Duitsland behalve in Nordhorn alleen nog in Halle en Maagdenburg gehouden. Beide soorten bewonen het zuidelijke gedeelte van de USA tot aan Columbia. Het vaakst tref je ze in de bossen aan.

 

Bent u geinteresserd een van de dieren te adopteren? Kijk hier.

 

Aanvullende informatie vindt u hier in het duitse Zootier-Lexikon: Bison   Pekari   Witsnuitneusbeer